Rusia vinde valută pentru a opri prăbușirea rublei: câți bani aruncă pe piață guvernul

Agenția rusă de presă Itar-Tass scrie că Ministerul de Finanțe din Rusia a anunțat miercuri dimineață că a început să vândă valută pentru a stopa colapsul rublei. Ministerul este pregătit să arunce pe piață 7 miliarde de dolari. 

Mișcarea este parte a măsurilor pregătite de guvernul rus pentru a stabiliza moneda națională. 

"Ministrul de Finanțe consideră că rubla este semnificativ subevaluată și va începe să vândă valută", a arătat ministerul într-o declarație de presă.

Banca Centrală a Rusiei a luat o decizie surprinzătoare marți, când a majorat rata dobânzilor cum nu a făcut-o niciodată în ultimii 16 ani, de la 10,5% la 17%.

Experții economici spun că moneda Rusiei se clatină pe fondul scăderii prețulului la petrol, resursă pe care se bazează 15% din veniturile naționale, și a sancțiunilor economice impuse de Vest. Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană pregătesc un nou pachet de măsuri punitive dacă situația din Estul Ucrianei nu se destinde.

Russia Today, postul public al Rusiei, susține că rubla a început să recupereze teren în fața dolarului după căderea abruptă de la începutul săptămânii.

Sistemul lui Putin se prăbușește. Obama, lovitura de grație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel