Rusia schimbă combustibilii petrolieri cu gaz

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vladimir Putin, a anunțat începutul programei transferului total al trasportului pe gaz. Președintele Rusiei a dat instrucțiuni autorităților ca să întocmească un document în care să se vorbească de necesitatea utilizării gazului în calitate de combustibil, informează Biroul de presă al Kremlinului. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de guvern ținută în orașul Soci, 14 mai 2013.

Autor: Silvestru Tatiana

Planul dezvoltat trebuie finalizat în mijlocul lunii noiembrie a acestui an. În act trebuie să se vorbească despre transferul pe gaz nu doar a automobilelor ci și a trasportului feroviar, maritim, aerian cât și a utilajelor agricole. Pentru anul 2030 se plănuiește finalizarea transferului a jumătate din transportul public de la combustibilii petrolieri la gaz.

Președintele a cerut cabinetului miniștrilor să creeze condiții pentru producerea echipamentelor necesare. „Gazul în calitate de combustibil se folosește în mai mult de 80 de țări din lume. Rusia, deține 20% din resursele mondiale de gaz natural și, în ciuda acestui fapt - locul 20 în topul țărilor care folosesc această resursă cu funcția de conbustibil.” argumentează Vladimir Putin in cadrul sedintei de la Soci.

Actul cu instrucțiuni care vizează sporirea utilizării gazului drept combustibil semnat de președintele Rusiei, Vladimir Putin au ca termen de îndeplinire - 14 noiembrie 2013. „Implementarea și operarea echipamentelor tehnice alimentate cu gaz, crearea condițiilor pentru producția de echipamente în Federația Rusă (inclusiv echipamente și componente) concepute pentru producția, depozitarea și utilizarea acestui combustibil, punerea în aplicare a politicii de stat pe termen lung în sfera de formare a prețurilor la combustibil gaz.

Actualizarea cadrului  legislativ și de reglementare a cerințelor pentru instalațiile destinate producției, depozitării și utilizării  acestui tip de combustibil, actualizarea cadrului  legal și de reglementare a problemelor  accesului  companiilor, inclusiv producătorilor independenți, care implementează proiecte de dezvoltare, stații de alimentare cu instalații pentru de transportul cu alimentare la gaz (inclusiv promovarea și punerea în aplicare a unor astfel de proiecte), actualizarea cadrului legal și de reglementare a cerințelor  clădirilor proiectate pentru depozitarea vehiculelor echipate cu sisteme GPL” sunt câteva instrucțiuni cuprinse în actul semnat de președintele Rusiei, conform  kremlin.ru.

În același timp poporul ramâne destul de reticent. Un caz îngrijorător ar fi explozia instalației cu gaz metan localizată pe acoperișul autobuzului 745. Accidentul a avut loc în timpul unei curse experimentale, în ziua de 9 mai - Ziua Victoriei, sărbătoare națională a Rusiei. În urma accidentului au fost internate 2 persoane cu rani ușoare. În momentul accidentului acestea se aflau în apropierea autobuzului conform newstube.ru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel