Rusia NEAGĂ implicarea într-un complot ce viza un asasinat politic

Kremlinul a negat luni orice implicare a Moscovei în complotul care ar fi avut scop asasinarea premierului din Muntenegru, Milo Djukanovic.

Justiția din Muntenegru a anunțat că un grup de ”naționaliști ruși” se află în spatele încercării de asasinare a premierului Djukanovic.

Potrivit anunțului făcut duminică de un procuror muntenegrean, în spatele acestei acțiuni s-ar fi aflat un grup de naționaliști ruși, a căror intenție ar fi fost asasinarea premierului Djukanovic, cu obiectivul de a împiedica aderărarea Muntenegrului la NATO. Totuși, respectivul procuror a admis că deocamdată nu dispune de probe care să confirme implicarea statului rus în această operațiune, scrie Agerpres.

Rusia a negat vehement orice implicare în tentativa eșuată. 

'Negăm categoric posibilitatea unei implicări la nivel oficial în orice încercare de a organiza acțiuni ilegale', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Pe tot parcursul campaniei electorale, premierul Djukanovic a acuzat alianța partidelor de opoziție Frontul Democratic (DF), care a ieșit pe locul doi în alegeri (pe primul loc, dar fără majoritate, fiind formațiunea sa, Partidul Democrat al Socialiștilor — PDS), că primește finanțare și instrucțiuni de la Moscova.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel