Rusia, exerciții militare de amploare în Marea Neagră. Ucraina cere ajutorul comunităţii internaţionale: Așa vor înţelege preţul obrăzniciei lor

Rusia, exerciții militare de amploare în Marea Neagră. Ucraina cere ajutorul comunităţii internaţionale: Așa vor înţelege preţul obrăzniciei lor / Foto: Pixabay, de Defence-Imagery
Rusia, exerciții militare de amploare în Marea Neagră. Ucraina cere ajutorul comunităţii internaţionale: Așa vor înţelege preţul obrăzniciei lor / Foto: Pixabay, de Defence-Imagery

Ucraina cere comunităţii internaţionale să interzică accesul navelor ruse în porturi.

Rusia a anunțat recent că va avea noi exerciții militare în Marea Neagră, iar ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, i-a solicitat joi comunităţii internaţionale să ia măsuri ferme împotriva Moscovei, inclusiv restricţii portuare pentru navele ruse, informează Agerpres, citând Reuters.

"Acum noi aşteptăm şi o reacţie unitară: atunci când navele RUS (ruse) nu vor putea intra în porturile lumii, ei vor înţelege preţul obrăzniciei lor", a scris Reznikov pe Twitter.

Forțele navale ale Ucrainei, pregătite pentru orice



Într-un comunicat pe acelaşi subiect, armata Ucrainei a subliniat că forţele sale navale sunt pregătite pentru orice evoluţie sau provocare din partea Rusiei.

Rusia a anunţat joi efectuarea unor exerciţii planificate în Marea Neagră, cu participarea unor grupuri tactice navale din cadrul Flotei sale din Marea Neagră, în timp ce Ucraina a denunţat vehement desfăşurarea aplicaţiilor în apropierea coastei sale de sud, acuzând Moscova că, prin manevrele sale, a făcut "practic imposibilă" navigaţia în Marea Neagră şi în Marea Azov.

Rusia a anunţat încă de luna trecută că forţele sale navale vor organiza o serie de exerciţii de amploare implicând toate flotele sale în ianuarie şi februarie, de la Pacific la Atlantic, în cea mai recentă demonstraţie de forţă pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Occident legate de Ucraina.

Marea Britanie afirmă că Rusia pregăteşte în curând un exerciţiu nuclear strategic

Rusia se pregăteşte să înceapă în curând un exerciţiu nuclear strategice, a declarat joi ministrul apărării britanic, Ben Wallace, care a atras atenţia că acţiunile Kremlinului merg în direcţia greşită, în ciuda eforturilor de a găsi o soluţie diplomatică, potrivit Reuters, transmite Agerpres.

Wallace a spus că Marea Britanie deţine informaţii secrete conform cărora Rusia pune la punct planuri pentru aşa-numite operaţiuni fabricate ca pretext de a invada Ucraina, precum şi pentru atacuri cibernetice şi alte activităţi de destabilizare.

"În ciuda discuţiilor, direcţia în care evoluează situaţia este una greşită", a declarat Wallace la BBC Radio.

"Ruşii îşi înmulţesc în continuare batalioanele tactice. Se pregătesc să înceapă în curând un exerciţiu nuclear strategic şi vedem de asemenea activităţi şi în alte zone", a adăugat el. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel