Marea Britanie afirmă că Rusia pregăteşte în curând un exerciţiu nuclear strategic

Fotografie creată de Lara Jameson, de la Pexels
Fotografie creată de Lara Jameson, de la Pexels

Ministrul britanic al apărării a afirmat că rușii se pregătesc să înceapă un exerciţiu nuclear strategic.

Rusia se pregăteşte să înceapă în curând un exerciţiu nuclear strategice, a declarat joi ministrul apărării britanic, Ben Wallace, care a atras atenţia că acţiunile Kremlinului merg în direcţia greşită, în ciuda eforturilor de a găsi o soluţie diplomatică, potrivit Reuters, transmite Agerpres.

Wallace a spus că Marea Britanie deţine informaţii secrete conform cărora Rusia pune la punct planuri pentru aşa-numite operaţiuni fabricate ca pretext de a invada Ucraina, precum şi pentru atacuri cibernetice şi alte activităţi de destabilizare.

"În ciuda discuţiilor, direcţia în care evoluează situaţia este una greşită", a declarat Wallace la BBC Radio.

"Ruşii îşi înmulţesc în continuare batalioanele tactice. Se pregătesc să înceapă în curând un exerciţiu nuclear strategic şi vedem de asemenea activităţi şi în alte zone", a adăugat el.

Într-un interviu separat pentru LBC Radio, Wallace a mai afirmat că în acest moment progresele pentru rezolvarea crizei ucrainene sunt lente şi că există posibilitatea ca Marea Britanie să trimită trupe suplimentare în estul Europei dacă va fi nevoie, pentru a-şi sprijini aliaţii.

VEZI ȘI: Dîncu: România nu e în pericol. Suntem pregătiți pentru efectele colaterale

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus, la RFI, că România nu este în pericol, în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei.

Întrebat dacă România este în pericol, în cazul în care Rusia atacă Ucraina, ministrul Apărării a declarat: "România nu este în pericol și populația poate să stea liniștită din acest punct de vedere. Noi suntem pregătiți pentru efectele colaterale care ar putea fi legate de un conflict, suntem pregătiți pentru a primi refugiați în această situație și pentru ajutoare de tip umanitar în această zonă, dar nu este cazul unui conflict care să afecteze direct România".

Întrebat dacă există la nivelul Guvernului un scenariu pentru evacuarea românilor din Ucraina, în cazul unui atac al Rusiei asupra acestei țări, Vasile Dîncu a precizat: "Atât în ultima ședință a CSAT, cât și în întâlnirile pe care le facem noi zilnic cu celelalte instituții, managementul interinstituțional al crizei, avem pregătite scenarii nu pentru o evacuare, dar pentru a primi refugiați pe teritoriul nostru, atât români, cât și de orice altă etnie. De asemenea, suntem pregătiți și pentru alte scenarii, pentru a sprijini umanitar o evacuare, să spunem, din zona Ucrainei, a oamenilor."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel