Rusia amenință că doboară sateliții lui Elon Musk 

Misiunea lui Elon Musk pe Marte, prezisă în urmă cu 69 de ani? Numele său apare în cartea „Mars Project”, scrisă în 1953 / Foto: Tumisu de la Pixabay
Misiunea lui Elon Musk pe Marte, prezisă în urmă cu 69 de ani? Numele său apare în cartea „Mars Project”, scrisă în 1953 / Foto: Tumisu de la Pixabay

Ruşii au anunţat o altă „operaţiune specială", de data aceasta în spaţiu. Dimitri Medvedev a ameninţat că Rusia este gata să doboare sateliţii Starlink ai lui Elon Musk.

Dimitri Medvedev a declarat că ruşii sunt pregătiţi să înceapă un război spaţial pentru a distruge sateliţii Starlink ai SpaceX. Potrivit acestuia, ghidarea şi reglarea focului asupra crucişătorului „Moskva" a fost realizată cu ajutorul acestor sateliţi.

La 26 februarie 2022, Elon Musk a anunţat că sateliţii Starlink au devenit activi peste Ucraina după o solicitare din partea guvernului ucrainean de a înlocui serviciile de internet distruse în timpul invaziei rusești.

Până la 22 martie 2022, SpaceX a trimis peste 3.500 de sateliţi pentru a permite ucrainenilor accesul la reţeaua Starlink, relatează Mediafax.

Elon Musk, "provocare" pentru Putin 

Fondatorul Tesla şi SpaceX, Elon Musk, l-a provocat în luna martie la un duel pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, având drept miză Ucraina, într-un mesaj postat pe Twitter, relatează EFE.

"Prin prezenta îl provoc pe Vladimir Putin la un duel. Ceea ce este în joc este Ucraina", a declarat Musk într-un scurt mesaj în care a intercalat scrisul chirilic.

"Accepţi provocarea?", a continuat magnatul american în alt tweet, având ca haştag contul oficial al Kremlinului.

Mesaj imediat din zona Rusiei



Mesajul lui Musk a provocat un răspuns aproape imediat din partea directorului agenţiei spaţiale a Rusiei, Roscosmos, care l-a mai înfruntat şi în alte ocazii pe reţelele de socializare pe omul de afaceri sud-africano-american

"Diavol mic, tu eşti încă tânăr", a scris Dmitri Rogozin, aflat la conducerea Roscosmos din 2018, care l-a descris pe Musk drept un "pămpălău".

Vicepremierul ucrainean, Mykhailo Fedorov, s-a implicat şi el în această cyber-înfruntare printr-un tweet în care s-a arătat sigur că, "Musk îl poate trimite pe Putin pe Jupiter".

Fedorov a lansat în următoarele săptămâni o campanie de strângere de fonduri, pentru a-l "trimite pe Putin pe Jupiter", bani care vor fi utilizaţi pentru a repara infrastructurile distruse din Ucraina.

De la începutul războiului, Musk a trimis terminale pentru serviciul de conexiune prin satelit SpaceX Starlink pentru a încerca să uşureze întreruperile serviciului de internet provocate de bombardamentele din Ucraina 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel