Rusia a restricționat accesul la Twitter

Twitter a anunțat că serviciul său este restricționat pentru unele persoane din Rusia dar lucrează pentru a menține site-ul în siguranță.

Twitter a anunțat că serviciul său este restricționat pentru unele persoane din Rusia dar lucrează pentru a menține site-ul în siguranță, informează BBC.

Compania a scris într-un tweet: „Suntem conștienți de faptul că Twitter este limitat pentru unele persoane din Rusia și lucrăm pentru a menține serviciile noastre în siguranță și accesibile”.



Vineri, Rusia a restricționat Facebook



Autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a acuzat Facebook că a încălcat „drepturile și libertățile cetățenilor ruși”.

Facebook a declarat că a refuzat să oprească verificarea faptelor și etichetarea conținutului de la organizațiile de știri deținute de stat.

NetBlocks spune că există o restricție totală sau aproape totală pe Twitter în Rusia.

NetBlocks a mai spus că Facebook și Instagram nu au fost „restricționate în mod observabil, cu siguranță nu în măsura în care este Twitter în prezent”.

Acțiunile de restricționare sunt cauzate de atacul Rusiei asupra Ucrainei, multe videoclipuri și imagini ale invaziei devenind virale pe rețelele de socializare.

Corespondentul BBC la Moscova, Steve Rosenberg, a declarat că a avut dificultăți să scrie pe Twitter.

Nu este clar care sunt restricțiile asupra Facebook, dacă sunt implementate și dacă alte platforme deținute de Meta - precum WhatsApp, Facebook Messenger și Instagram - vor fi lovite.

Autoritatea de reglementare rusă a cerut Facebook să ridice restricțiile pe care le-a impus agenției de știri de stat RIA, canalului TV de stat Zvezda și site-urilor de știri pro-Kremlin Lenta.Ru și Gazeta.Ru.

S-a spus că Meta a „ignorat” aceste solicitări.

Sir Nick Clegg, vicepreședinte pentru afaceri globale la Meta, a declarat că autoritățile ruse „ne-au ordonat să oprim verificarea independentă a faptelor și etichetarea” conținutului site-urilor de știri.

„Am refuzat”, a spus el.

Dar a declarat clar că dorește ca rușii să continue să folosească platformele Meta.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel