Urmărește emisiunea live


Rudi Gutendorf a murit. A fost o legendă a fotbalului

Fostul antrenor Rudi Gutendorf, care deţine un record mondial în materie de echipe pregătite, a decedat sâmbătă, la vârsta de 93 de ani, anunţă ESPN, care citează presa germană.

Născut la Koblenz, în Germania, Gutendorf şi-a început cariera la TuS Neuendorf, unde a înscris 46 de goluri în 86 de apariţii. În 1955 a debutat în antrenorat, la elveţienii de la FC Lucerna, unde a avut un mandat de cinci ani, cel mai lung din carieră.

După experienţe la mai multe echipe importante din Germania, precum VfB Stuttgart sau Schalke 04, Gutendorf a alternat mandatele de la echipele de club cu cele de la echipele naţionale. Printre acestea se numără Hamburger SV, Real Valladolid, Hertha Berlin şi naţionalele din Chile, Bolivia, Venezuela, Botswana, Trinidad şi Tobago, Australia, Tonga, Tanzania, Nepal, Ghana, Fiji sau Rwanda. Ultima experienţă a avut la conducerea naţionalei din Samoa, în sezonul 2003/2004.

Gutendorf, poreclit “Neobositul Rudi”, a avut o misiune dificilă la naţionala Rwandei, în perioada 1999-2000, la scurt timp după ce ţara s-a confruntat cu un genocid în urma căruia şi-au pierdut viaţa aproximativ un milion de persoane: „Atât de multă ură nu am văzut. Am reuşit să unesc două triburi (n. red. – Tutsi şi Hutu) să joace fotbal. Şi un fotbal bun”, declara antrenorul într-un interviu acordat BBC, în 2013.

În total, Rudi Gutendorf a antrenat 55 de formaţii din 32 de ţări: “Când voi muri, vreau să ştiu că viaţa mea a meritat. De aceea mi-am asumat cele mai mari riscuri”, spunea acesta, în 2015, pentru UEFA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel