RUȘINOS! Polonia a făcut 1.500 km de autostradă din banii UE, România sub 300 km

O analiză simplă arată cât de prost stă Romania la capitolul înfrastructură, în comparație cu celelalte țări din UE, care au folosit banii europeni așa cum trebuie.

Cursdeguvernare.ro prezintă o analiză comparativă a infrastructurii construite de România cu banii europeni ai exercițiului financiar trecut, comparativ cu Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Letonia şi Estonia – pe baza datelor primite de la instituțiile și guvernele acestor țări.

CITEȘTE ȘI: AUTOSTRĂZI ROMÂNIA: Doar 10 kilometri vor fi deschiși în 2015

Demn de menționat este și faptul că, în timp ce guvernele celorlalte state au răspuns la întrebările jurnaliștilor români de la București răspunsurile au venit doar de la CNADR; Nu și de la Autoritatea de Management a Programului Operaţional de Transport, de la Ministerul Transporturilor.

Polonia: 10 de miliarde de euro alocaţi pentru autostrăzi, 77% rambursaţi încă din septembrie 2013

În 2007, situaţia infrastructurii rutiere a Poloniei era mult în urma altor ţări din UE: avea doar 300 de kilometri de autostradă şi 700 de kilometri de drumuri expres, în ciuda dimensiunii sale considerabile.

Prin urmare, nu mai puţin de 10 de miliarde de euro au fost alocate construirii unei structuri de autostrăzi şi drumuri expres. În cei şapte ani analizaţi au fost construiţi 1500 de km de autostradă şi drumuri expres, iar densitatea reţelei rutiere a crescut de două ori.

România, mai puțin de 300km de autostradă, în aceeași perioadă

România a folosit, în perioada 2007-2013, atât fonduri structurale, dar şi fonduri preaderare, din facilitatea ISPA. Cu aceşti bani veniţi de la Comisia Europeană, au fost daţi în exploatare în România 293,42 de kilometri de autostradă, potrivit informaţiei furnizate de CNADNR la solicitarea cursdeguvernare.ro.

CITEȘTE ȘI: Autostrăzi în 2014, bilanț dezastruos

Banii europeni veniţi în România, chiar şi în perioada de preaderare, a dus la creşterea structurii de autostrăzi de la 193,30 de kilometri, la 668,22 de kilometri cât sunt daţi în exploatare în acest moment.

Potrivit CNADNR, România are alocaţi pentru construcţia de autostrăzi, în perioada 2007-2013, 1.640.586.786 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel