Autostrăzi în 2014, bilanț dezastruos

Anul ce tocmai se încheie este cel mai slab la capitolul autostrăzi din ultimii patru.

România a reușit anul acesta să deschidă circulației 50 de kilometri de autostradă, și aceia nefinalizți complet, cu probleme și cu mari întârzieri.

Practic, anul ce tocmai se încheie devine cel mai slab la capitolul autostrăzi din ultimii patru, iar în 2015 recordul negativ are toate șansele să fie doborât și România să inaugureze sub 25 de kilometri de autostradă, potrivit hotnews.ro.

În 2014, România a deschis circulației rutiere doar 50,5 km de autostradă, și aceștia nefinalizați complet sau cu probleme structurale. Astfel, Sibiu - Orăștie Lot 3 avea termenul inițial de finalizare aprilie 2013, însă problemele cauzate de alunecările de teren, precum și ineficiența autorităților în a aborda problema au făcut ca autostrada să se deschidă cu o întârziere de 18 luni.

Lotul 1 Arad - Nădlac (22,2 km) a fost deschis circulației la pachet cu încă 6 km din Lotul 2, kilometri necesari pentru a putea permite intrarea și iesirea pe autostradă în zona orașului aradean Pecica.

Mai mult, toți kilometrii de autostradă deschiși circulației (dar încă nefinalizați) au venit cu mare întarziere fața de termenele stabilite inițial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel