Rovana Plumb: Nu intrăm în jocuri electorale

Alexandru Ichim / 11 apr 2019 / 16:15 Salveaza PDF Comentarii
Rovana Plumb
Rovana Plumb

Poziţia afişată pe site-ul PES pe tema situaţiei statului de drept din România "nu este una statutară şi asumată în ansamblu de PES, ci mai degrabă o declaraţie politică în context electoral, generată de dezinformări", susţine preşedintele OFSD, Rovana Plumb.

"Nu intrăm în jocuri electorale nici măcar dacă ele vin de la colegi din PES! Acea poziţie afişată ieri pe site-ul PES nu este statutară, ci reflectă mai degrabă o declaraţie politică în context electoral. În realitate, situaţia PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES. Este trist că propaganda anti-PSD a ajuns atât de departe încât să influenţeze inclusiv opiniile unora dintre colegii PES. Este cu atât mai trist cu cât acest lucru se întâmplă în cadrul aceleiaşi familii politice", a declarat Rovana Plumb, potrivit unui comunicat al PSD transmis joi.

Potrivit acesteia, lucrurile trebuie clarificate

 

"Nu vom tolera o astfel de atitudine care se bazează pe dezinformări. Cred că lucrurile pot fi şi trebuie clarificate. Avem toată deschiderea să îi ajutăm pe acei colegi nemulţumiţi să înţeleagă realitatea din România. Le punem la dispoziţie absolut toate informaţiile pentru a-şi face o imagine corectă. În ciuda dezinformărilor şi jocurilor electorale, reiterez faptul că PSD susţine statul de drept din România, tot aşa cum susţine şi respectarea drepturilor omului. Pentru că statul de drept fără drepturile omului nu are cum să funcţioneze", a menţionat Rovana Plumb.

Relațiile cu PSD, înghețate

 

Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, a anunţat, în cadrul unei reuniuni a liderilor socialişti, care a avut loc miercuri, la Bruxelles, că relaţiile cu Partidul Social Democrat din România sunt îngheţate, potrivit unui comunicat postat pe site-ul PES.

''În timpul reuniunii, preşedintele PES, Serghei Stanişev, a reiterat îngrijorările continue ale PES în legătură cu respectarea statului de drept în România. El i-a informat pe prim-miniştrii, comisarii europeni şi liderii partidelor că, până când Guvernul român nu-şi va clarifica angajamentul faţă de respectarea statului de drept şi nu va urma recomandările Comisiei Europene, conducerea PES va considera îngheţate relaţiile cu PSD, în aşteptarea unei discuţii oficiale la viitoarea reuniune a conducerii PES, în iunie, unde calitatea de membru PES al PSD România va fi luată în discuţie. El a încheiat spunând că niciun eveniment PES nu va fi organizat până atunci împreună cu PSD'', se menţionează în comunicatul PES.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25