EXCLUSIV  Rovana Plumb și Dan Nica, comisari europeni. Ramona Mănescu, despre respingerea lor. Răsturnare de situație

Darius Muresan / 08 sep 2019 / 10:26 Salveaza PDF Comentarii

Ramona Mănescu a adus noi informații cu privire la funcția de comisar european ce revine României.

Ministrul de Externe al României confirmă faptul că țara noastră țintește trei portofolii importante, Energie, Transport și Mediu. Totodată, Ramona Mănescu a vorbit și despre zvonurile din media cu privire la respingerea Rovanei Plumb și lui Dan Nica, propunerile României pentru funcția de comisar european.

„Sigur că ne așteptăm la un portofoliu important. Doamna premier a optat pentru trei portofolii, Energie, Transport și Mediu. Sunt trei portofolii foarte importante. A făcut și două nominalizări, o femeie și un bărbat. Practic a respectat cerința oficială a președintelui Ursula von der Leyen, ca pentru echilibru de gen să fie o femeie și un bărbat”, a precizat ministrul Ramona Mănescu, pentru DC News.

 

Zvonuri cu privire la respingerea Rovanei Plumb și lui Dan Nica. Mănescu: Nu există nimic oficial

 

În ceea ce privește informațiile apărute în presă, potrivit cărora cele două propuneri ale României, Rovana Plumb și Dan Nica ar fi fost respinse de către Ursula von der Leyen, Ramona Mănescu infirmă și precizează că până în prezent nu există nicio informație oficială în acest sens.

„Nu s-a luat nicio decizie. Din câte am înțeles nu s-a primit o respingere oficială. Atâta timp cât nu s-a primit un mesaj oficial sau o scrisoare oficială în care să se menționeze că un candidat sau altul este respins, ei se vor regăsi pe listă”, a mai precizat Ramona Mănescu.

Ministrul de Externe al României a explicat întârzierea prezentării listei cu viitorii comisari europeni: „Am înțeles că s-a întârziat prezentarea listei și din cauza situației candidatului din Italia, unde a fost desemnat un nou Guvern. Au fost unele întârzieri. Așteptăm să vedem săptămâna viitoare”.

Noul președinte al Comisiei Europene este Ursula von der Leyen care își va prezenta echipa de comisari europeni pe data de 10 septembrie.

Vezi răspunsul complet:


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24