Rovana Plumb: PSD doreşte o Rezoluţie PE pentru România, dar fără sancţiuni

BIROU PERMANENT NATIONAL - PSD
BIROU PERMANENT NATIONAL - PSD

Potrivit celor declarate, sâmbătă, de eurodeputatul PSD Rovana Plumb, grupurile S&D şi ALDE din Parlamentul European (PE) au început procedurile pentru ca Parlamentul  European să ia în discuție situația politică din România și o Rezoluție, fără ca aceasta să recomande și sancțiuni.

Rovana Plumb a declarat că europarlamentarii afiliați grupurilor S&D şi ALDE din PE  vor propune discutarea situației politice din România și o Rezoluție a PE, care să nu recomande însă sancţiuni.

Europarlamentarul Rovana Plumb, împreună cu ceilalți europarlamentari PSD şi PNL au acuzat autoritățile de la Bucureşti de încălcarea normelor democratice, prin repetatele angajări ale răspunderii Guvernului, amânarea alegerilor locale şi comasarea cu cele parlamentare.

Potrivit celor afirmate de Rovana Plumb, Parlamentul European va discuta propunerea ALDE la sfârşitul acestei luni,  urmând să organizeze eventuale audieri şi dezbateri la care să fie invitaţi nu doar politicieni, ci şi reprezentanţi ai societăţii civile, dar nu-și dorește ca o eventuală rezoluție a PE să propună și sancțiuni, deoarece acestea ar afecta accesul la fonduri europene, declanșarea procedurilor de infrigement sau suspendarea dreptului de vot în Consiliul European.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de europarlamentarii PSD și PNL, premierul Emil Boc se va întâlni, sâmbătă după-amiază, cu europarlamentarii PDL, pentru a discuta despre acţiunile politice ale formaţiunii democrat-liberale în Parlamentul European.

Citește și:

Femeile din PSD îi cer Mariei Băsescu să-şi convingă soţul să demisioneze

REPORTAJ: Vocea pieței se aude prin oameni

Oamenii protestează în stradă, premierul invocă stabilitatea economică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel