Rovana Plumb: Provocări mari, două priorități majore

rovana plumb
rovana plumb

Rovana Plumb a fost prezentă la Forumul Regional al Apei Dunăre-Europa de Est. "2018 trebuie să reprezinte un an de intensificare a activității și a ritmului de aprobare și realizare a investiților din sectorul de apă/apă uzată", a spus ministrul

Prezentă la evenimentul organizat, astăzi, de Asociația Română a Apei (ARA), la Palatul Parlamentului, ministrul Rovana Plumb a arătat că "Pornind de la provocările în domeniu, Ministerul Fondurilor Europene a stabilit două priorități majore, prin Programul Operațional Infrastructură Mare:

- susținerea pregătirii și implementării portofoliului de proiecte majore 2014 - 2020;

- consolidarea politicii de regionalizare, prin realizarea strategiei de regionalizare a sectorului de apă, în parteneriat cu BERD (proiect finanțat prin POAT)”.

Rovana Plumb a mai arătat că Ministerul Fondurilor Europene a aprobat 5 proiecte majore noi, în valoare totală eligibilă de 675 milioane euro, în timp ce alte proiecte, cu o valoare de aprox. 2 miliarde euro, sunt în pregătire.

Plumb a adăugat că s-au semnat și primele contracte de lucrări în domeniu, ceea ce reprezintă, în fapt, startul lucrărilor atât de necesare pentru conformare.

"2018 trebuie să reprezinte un an de intensificare a activității și a ritmului de aprobare și realizare a investiților din sectorul de apă/apă uzată", a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

Domnia sa a felicitat ARA pentru activitatea din plan național și internațional și a asigurat organizatorii de sprijinul Ministerului Fondurilor Europene pentru întreg sectorul de apă din România.

"Sunt onorată să particip la acest eveniment, care s-a dovedit un reper profesional în domeniu, pentru a arăta importanța strategică pe care Guvernul României o acordă sectorului de apă".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel