Rovana Plumb: Inspecţia Muncii nu se desfiinţează, moţiunea simplă a PNL nu are obiect

Moţiunea simplă a PNL intitulată „PSD guvernează la negru.Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean!" conţine „afirmaţii nefondate" şi „nu are obiect", deoarece „Inspecţia Muncii nu se desfiinţează", a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Rovana Plumb, în plenul Camerei Deputaților.

„Mă aflu, astăzi, în faţa dumneavoastră, pentru a răspunde afirmaţiilor nefondate susţinute de către semnatarii moţiunii. Inspecţia Muncii nu se desfiinţează. Pornind de la această afirmaţie, pe care o susţin cu toată responsabilitatea, moţiunea prezentată astăzi nu are obiect", a afirmat ministrul Rovana Plumb, citat de Mediafax.

Referitor la înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială, ministrul Plumb a precizat că se impune crearea unei instituţii „mai performante", care să optimizeze activităţile de control în domeniul sănătăţii şi securităţii muncii.

„Am luat decizia de a crea o nouă instituţie nu prin desfiinţarea Inspecţiei Muncii, nu prin desfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, cum în mod fals se afirmă de către semnatarii moţiunii, ci prin reorganizarea prin comasarea celor două instituţii. Această modalitate a avut în vedere şi posibilităţile actuale în ceea ce priveşte capital uman şi fondurile publice", a spus Rovana Plumb.

Potrivit ministrului Muncii, personalul din aceste instituţii supuse reorganizării nu îşi pierde locul de muncă.

În urmă cu o săptămână, PNL a depus la Camera Deputaţilor moţiunea simplă intitulată "PSD guvernează la negru. Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean!", adresată ministrului Muncii, Rovana Plumb, care vizează înființarea Agenției Naționale pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială, ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, prin comasarea Inspecției Muncii și Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel