Rovana Plumb, după formarea unei coaliții de centru stânga: Moment politic care întărește poziția social-democrației europene

Scutaru Cristina / 26 iun 2019 / 21:48 Salveaza PDF Comentarii
Rovana Plumb
Descriere foto: Rovana Plumb

Rovana Plumb, vicepreședintele Grupului S&D din Parlamentul European, a reacționat după formarea unei coaliții de centru stânga în Danemarca.

”Salut formarea unei coaliții de centru stânga în Danemarca condusă de cel mai tânăr prim-ministru din istoria țării, doamna Mette Frederiksen, după victoria social-democraților la alegerile din 5 iunie 2019. Este un moment politic care întărește poziția social-democrației europene.

Acestuia i se alătură și alte momente precum reconfirmarea guvernului social-democrat din Suedia la începutul acestui an sau, recent, instalarea unui executiv de centru stânga în Finlanda, stat membru căruia România îi predă ștafeta după o președinție de succes a Consiliului UE gestionată tot de un guvern social-democrat. În acest moment, pe harta politică europeană și în nordul și în sudul Uniunii, prin guvernele social-democrate din Spania și Portugalia, precum și la noi în România, forțele de centru stânga arată că putem oferi soluții pentru o Europă socială, echitabilă și justă”, a transmis Rovana Plumb.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24