Roșia Montana. Ionel Palăr: Primul pas pentru a fi PROTEJATĂ internaţional

Roşia Montană
Roşia Montană

Roşia Montană - Deputatul PNL, Ionel Palăr anunţă că s-a făcut primul pas pentru ca Roșia Montană să fie inclusă în Lista Patrimoniului Mondial și în Lista Patrimoniului Mondial în Pericol.

Roşia Montană, sit protejat.După cum se precizează într-un comunicat de presă primit la redacţie, deputatul Palăr declară:

"În calitate de președinte al Comisiei permanente comune pentru relația cu Unesco, salut decizia Centrului Patrimoniului Mondial, cu sediul la Paris, de a recomanda ca situl Roșia Montană să fie inclus în Lista Patrimoniului Mondial și în Lista Patrimoniului Mondial în Pericol. Decizia, semnată de directorul Centrului, doamna Mechtild Rössler, a fost luată la recomandarea organului consultativ, Consiliul Internațional al Monumentelor și Siturilor (ICOMOS).

Principala justificare care a stat la baza includerii sitului ”Peisajul minier Roșia Montana”  în această listă este aceea că ”bunul este amenințat de un pericol dovedit, precis și iminent, susceptibil să ducă la o pierdere semnificativă de autenticitate istorică și de semnificație culturală.

De asemenea, ICOMOS formulează și o serie de considerații punctuale, dintre care, cea mai importantă este concentrarea dosarului pe epoca romană și, în consecință, denumirea sitului ”Minele de aur romane de la Roșia Montană”. precizează Ionel Palăr, deputat PNL şi Președintele Comisiei permanente comune pentru relația cu Unesco, din Parlamentul României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel