Românii din Anglia trimit în țară 500.000 de lire în fiecare zi. Când va trăi românul la fel ca englezul

lire sterline
lire sterline

Aproximativ 41 de milioane de lire au fost trimise din Marea Britanie în România, în trei luni, conform publicaţiei britanice Daily Mail, care citează date ale BNR.

Potrivit statisticilor oficiale prezentate de ediţia online a ziarului, românii care trăiesc în Marea Britanie trimit acasă aproape 500.000 de lire, zilnic. Anul trecut, au trimis  2,5 miliarde de lire.

Cifrele referitoare la românii din Marea Britanie sunt pentru perioada ianuarie-martie 2010 şi includ transferurile bancare sau trimiterile de bani prin servicii de curierat rapid. Dacă acest nivel s-a menţinut tot anul, înseamnă că peste 160 de milioane de lire au ajuns în România, în 2010, adică cu peste 50% mai mult decât în 2009, comentează publicaţia.

Salariul mediu în România, un sfert din cel occidental

Statisticile oficiale nu includ transferurile informale de bani, prin intermediul prietenilor şi rudelor din străinătate, care ar putea însemna cu 30% mai mult.

Două milioane de români lucrează în prezent în afara ţării, din care 60.000 în Marea Britanie, majoritatea în suburbiile Londrei şi în zona de sud-est a Angliei. În plus, 25.000 de persoane primesc anual permise de muncă în Marea Britanie, în special pentru munca sezonieră în agricultură.

Venitul mediu în România este de circa 28% faţă de cel din Europa de Vest şi o cincime din populaţia aptă de muncă trăieşte în străinătate, relatează sursa citată, care estimează că vor mai trece cel puțin 20 de ani până ce nivelul de trai din țara noastră să ajungă la acelaș nivel la care este acum cel din Anglia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel