EXCLUSIV  România surdă. Mesajele prin care Vasile (18 ani) anunța că urmează să se sinucidă. A fost găsit pe fundul unui lac fără ca nimeni să-i anunțe dispariția

sinucidere
sinucidere

Vasile, un tânăr în vârstă de 18 ani, din Buzău, a fost găsit mort pe fundul lacului din Parcul Marghiloman. Vestea că s-a sinucis a zguduit un oraș întreg, asta după ce o Românie l-a ignorat. Pe el, dar și pe cei ca el.

Vasile era un tânăr sociabil și avea o mulțime de prieteni. În copilărie fusese dat în plasament unei familii din Nehoiu, iar după absolvirea clasei a opta și admiterea la liceu fusese mutat într-o locuință de tip rezidențial din cartierul Dorobanți (Buzău).

Preotul Sorin Gavriloiu a transmis un mesaj după moartea tânărului.

”Nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat și nici nu vreau să cred ce se spune! L-am crescut pe acest copil în Sf. Altar alături de copiii mei și de ceilalți, l-am spovedit și l-am împărtășit de mic. Era un copil ascultător, cu nădejde și credință în Dumnezeu. Dacă s-a schimbat atât de mult după ce a plecat de la Mlăjet și a ajuns într-o situație atât de disperată, fără ca cineva să observe, este și dovada unui sistem de asistență socială defect, care nu le oferă acestor copii șanse reale la o viață normală.

Pe ei îi aduce barca de salvare doar până la 100 de metri de mal unde îi aruncă în apă fără să-i pese cuiva dacă au învățat sau nu să înoate. Un suflet de om față de care familia lui, satul român, noi, toți, am eșuat lamentabil!!! Dumnezeu să îl ierte și să ne ierte și pe noi!”, a fost mesajul preotului Sorin Gavriloiu.

Pe Facebook, în ciuda faptului că poza într-un tip vesel, Vasile avea și mesaje care te puteau face să te gândești că problemele care îl macină îl vor duce cândva la sinucidere.

Iată două dintre acestea:

”Am fost ce nu voi mai fii niciodata! Acum sunt asa cum nimeni nu se asteapta!”

”Ce suflet obosit ai, copile...” - aceste descrieri le-a făcut Vasile în dreptul unor fotografii cu el.

Vasile a murit într-o Românie unde, dacă ești copil instituționalizat și ai făcut 18 ani sau ai absolvit școala, statul te aruncă în lume. Nu te întreabă dacă ești pregătit. Te trezești singur, abandonat, încercând să-ți iei viața în propriile mâini, doar că, de cele mai multe ori, sfârșești pe marginea unui lac. Pentru că... de tinerii ca el niciunui politician nu-i pasă.

Și ceea ce este cel mai dureros e că nimeni nu sesizase dispariția lui Vasile. El a fost găsit întâmplător după două zile. Cam așa arată România nepăsătoare în prag de 2020.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Imagini cu Adrian spânzurat la Mărăcineni. Ce nu a vrut nimeni, de fapt, să vadă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel