România sub ape, Iohannis, două zile în Bulgaria, Cioloș în Canada

Președintele Klaus Iohannis se va afla într-o vizită oficială în Bulgaria, în 15 și 16 iunie, iar premierul Dacian Cioloș se află în Canada, în timp ce o parte din țară se luptă cu inundațiile.

Pe agenda discuțiilor dintre Klaus Iohannis și Rosen Plevneliev se numără dezvoltarea schimburilor comerciale și cooperarea economică, parteneriatul dintre cele două țări în cadrul UE și NATO, cooperarea în Europa de Sud-Est, situația securității în regiune și criza refugiaților.

Pe 15 iunie, cei doi președinți vor avea o întrevedere, iar delegațiile oficiale se vor reuni pentru discuții. În cursul aceleiași zile, Plevneliev și Iohannis vor deschide forumul de afaceri bulgaro-român.

În cursul vizitei, Klaus Iohannis are programate de asemenea întrevederi cu președintele parlamentului bulgar Țețka Țaceva și cu premierul Boiko Borissov.

Dacian Cioloș, vizită oficială în Canada

Premierul Dacian Cioloş face astăzi o vizită în Canada. Şeful Executivului se va întâlni cu omologul său Justin Trudeau şi cu o serie de înalţi oficiali ai administraţiei de la Ottawa.

Un obiectiv major al vizitei este discutarea problematicii vizelor pentru cetățenii români la nivelul politic al dialogului româno-canadian, în complementaritate cu formatul tripartit România-Canada-Comisia Europeană. Dialogul privind liberalizarea regimului de vize este relevant atât din perspectiva Acordului de Parteneriat Strategic UE-Canada, cât mai ales din cea a pregătirii semnării, aplicării şi ratificării, în următoarele luni, a Acordului economic şi comercial cuprinzător UE-Canada (CETA).

[citeste si]

În cadrul vizitei, sunt programate întrevederi cu premierul canadian Justin Trudeau, cu președinții Senatului, George J. Furey, și al Camerei Comunelor, Geoff Regan, precum și cu Guvernatorul General al Canadei, David Johnston. Programul include și o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești din Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel