România, spațiul Schengen. Vlad Nistor, răspuns categoric după poziția Germaniei și Austriei

Darius Muresan / 15 sep 2017 / 11:01 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Vicepreşedintele PNL Vlad Nistor nu consideră înademeiate îngrijorările oficialilor Germaniei și Austriei privind aderarea României la spațiul Schengen

Ministrului de Interne german, Thomas de Maiziere, precum şi cancelarului Austriei, Christian Kern, dar şi ministrului austriac de Externe, Sebastian Kurz, și-au exprimat public rezerrvele cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen propusă de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. 

"Combaterea corupţiei a făcut mari progrese în ţara noastră, iar situaţia de stabilitate politică şi socială garantată prin procesele democratice este binecunoscută. Considerăm că nu există niciun motiv serios pentru reticenţele exprimate astăzi de către cele trei figuri politice europene menţionate, cu atât mai mult cu cât preşedintele Comisiei Europene, având la dispoziţie toate informaţiile necesare, s-a exprimat atât de răspicat în favoarea României", susţine Nistor, conform unui comunicat de presă.


"România face deja de mai mulţi ani eforturi considerabile pentru a asigura respectarea criteriilor specifice spaţiului Schengen. Este de notorietate şi acceptat prin declaraţii oficiale faptul că în acest moment toate criteriile tehnice sunt respectate", mai spune Vlad Nistor. 

Potrivit acestuia, România este un membru important al UE, iar acest statut "trebuie să fie mai bine înţeles şi mai mult respectat" de partenerii săi. 

"Este îngrijorător faptul că personalităţi de prim rang ale politicii europene pot să arate o scurtime de vederi inexplicabilă tocmai în momentul în care Uniunea are nevoie de mai multă integrare şi de mai multă solidaritate", conchide Vlad Nistor. 

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26