Chirieac: România să se pregătească! Partenerii externi, îngrijorați!

Klaus Iohannis și Liviu Dragnea
Klaus Iohannis și Liviu Dragnea

Bogdan Chirieac a analizat situația României în pragul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene. 

Peste câte luni, România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, poziție pe care o va avea timp de șase luni. În privința pregătirii clasei politice pentru un eveniment cu o însemnătate aparte în istoria țării, analistul Bogdan Chirieac susține că există probleme până și în a respecta dorința parterilor externi de a înceta conflictele interne.

"România ar trebui să se pregătească, pentru că nu s-a pregătit până acum pentru preluarea președinției Uniunii Europene, nu s-a pregătit serios și pur și simplu partenerii externi sunt îngrijorați că ne trezim cu vreo schimbare cu forța a Guvernului, cu vreo suspendare a președintelui, deci cu situații limită în politica internă. Au și ei nevoie de aceste patru luni până la preluarea președinției și încă șase luni până când o să ieșim din mandat. Atenție, nu va face și va desface România în aceste șase luni, din nefericire oportunitățile sunt pierdute tocmai din cauza certurilor de la București, a problemelor pe care le cunoașteți foarte bine, dar măcar să nu avem cel mai dezastruos, dacă se poate spune așa, mandat al unei țări din Uniunea Europeană. Pur și simplu să ieșim la suprafață, atât! Nu ceva spectaculos, nu ceva care să rămână, nu suntem pregătiți pentru așa ceva în momentul acesta, dar măcar liniște, atât, liniște în țară, asta s-ar putea face", a declarat Bogdan Chirieac.

Situația este departe de echilibru și de liniște

Referitor la ultimele declarații ale președintelui Klaus Iohannis cu privire la mutarea ambasadei din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, analistul consideră că este departe de a putea fi asimilate unor semnale de liniște."Nu mi se pare un semnal de liniște, mai ales că Statele Unite și Israelul doresc ca România să își mute ambasada, Germania nu dorește ca un stat european să își mute ambasada, președintele a exprimat în mod evident punctul de vedere german și de altfel majoritar european, nu total european. Bun, președintele o să meargă la sediul ONU din New York tot la sfârșitul lunii, va avea un discurs, probabil va avea și o întrevedere cu președintele Trump, o să mai vedem cum stau lucrurile. Oricum, situația este departe de echilibru și de liniște. Până la urmă e și greu câtă vreme unii doresc să-și elimine adversarii politici prin intermediul justiției corupte. Deci nu prin vot, nu prin jocul politic democratic unanim acceptat, ci prin intermediul protocoalelor, prin intermediul unor dosare făcute la comandă, prin intermediul abuzurilor și atunci sigur că lucrurile nu se așează în niciun fel", a mai spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel