România nu va solicita votul țărilor UE la JAI: Nu are rost

merkel friedrich dece
merkel friedrich dece

Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu are niciun rost ca România să supună la vot aderarea la Schengen la Consiliul JAI din 7-8 martie, după ce Germania și-a arătat intenția a de a bloca prin veto integrarea României.

"Nu, nu are niciun rost. Asta tocmai încercam să vă explic. Din moment ce Germania a anunţat oficial acest lucru, nu vreau să mergem acolo doar ca să mai luăm încă o dată act de dreptul de veto al Germaniei", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Ponta, subiectul aderării ar trebui supus la vot doar atunci când Berlinul va fi în favoarea țării noastre. "E vorba despre faptul că vom afla în mod sigur, pe baza consultărilor, momentul în care Germania nu se va mai opune şi atunci mergem la vot. În momentul în care Germania a spus clar că se opune, de ce să te duci la vot? Doar ca să creezi mai multă tensiune? Nu e în interesul României să aibă această situaţie de confruntare cu Germania. Nu cred că e interesul nostru", a explicat Victor Ponta.

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat duminică pentru Der Spiegel că Germania se va opune prin veto, dacă va fi nevoie, intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel