Roma împânzită de mesaje împotriva Papei. Poliția a demarat o anchetă

Capitala Italiei a fost împânzită cu zeci de afișe împotriva Papei în weekendul trecut, iar poliția din Roma încearcă să afle cine sunt autorii.

"Dar unde e mila ta?", se poate citi, în dialectul capitalei, sub un portret al pontifului argentinian, cu aer ursuz, acuzat de "concedierea preoților", "ignorarea cardinalilor", "decapitarea Ordinului de Malta și a franciscanilor Neprihănitei Zămisliri ...".

Acuzațiile se referă la disputele avute de Papă cu conservatorii, din cadrul Ordinului de Malta, din comunitatea extrem de conservatoare a franciscanilor, dar și din rândul cardinalilor care au manifestat îndoieli cu privire la decizia lui Francisc de a permite, în unele cazuri, comuniunea divorțaților recăsătoriți, scrie Agerpres.

Primăria Romei, care a șters deja, în ultimele luni, picturi murale umoristice, mai degrabă favorabile Papei, a anunțat că a îndepărtat 200 de postere, iar cele care au rămas au fost acoperite de cuvintele "afișaj ilegal".

La rândul său, poliția examinează imaginile surprinse de camerele de supraveghere în încercarea de a determina cine sunt autorii acestei campanii, care nu au semnat afișele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel