Robert Cazanciuc: Orban să-și asume prin DEMISIE. E o problemă de securitate națională!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Social-democratul Robert Cazanciuc a afirmat, sâmbătă, că Ludovic Orban ar trebui să-și asume prin demisie numirea lui Laurențiu Baranga, preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. 

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a transmis printr-o postare pe Facebook că Orban trebuie să îşi asume prin demisie numirea lui Laurențiu Baranga în funcția de președinte a Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Cazanciuc spune despre Baranga că este „un falsificator care să controleze tranzacţiile financiare ale României”.

„Impostura, risc de securitate națională. Premierul Orban trebuie să își asume prin demisie, numirea, prin Hotărârea de Guvern nr. 746/3.09.2020, în fruntea Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator care să controleze tranzacțiile financiare ale României. Să nu uităm că începând cu luna ianuarie a acestui an, Oficiul are atribuții de monitorizare și blocare în timp real a tranzacțiilor financiare asupra cărora există suspiciuni de spălare de bani sau finanțare a terorismului.

De ce s-a făcut o astfel de numire și în ce măsură situația a afectat interesele și parteneriatele strategice ale României? Numirea în fruntea unei instituții cheie a statului român a unei persoane percheziționate astăzi pentru fals intelectual, reprezintă o problemă de securitate națională.”, a scris Robert Cazanciuc pe Facebook.

Impostura, risc de securitate națională Premierul Orban trebuie să își asume prin demisie, numirea, prin Hotărârea de...

Publicată de Robert Cazanciuc pe Sâmbătă, 10 octombrie 2020

Amintim că, sâmbătă dimineață, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - IGPR au efecturat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, o percheziţie domiciliară în municipiul Râmnicu Vâlcea. 

Poliția Română a informat că persoana în cauză este un „funcționar public cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. (...) În baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt”.

Presa a scris că este vorba chiar despre președintele Oficiliului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel