Robert Cazanciuc: Cei care au blocat fondurile europene vor fi anchetați de procurori

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, este convins că toți cei care au blocat cu rea credință absorbția fondurilor europene vor fi trași la răspundere.

"Justiția merge foarte mult în urmă în acest moment, în toată perioada de tranziție a României. Credeți că va sosi un moment în care cei ce au blocat absorbția fondurile europene, în diverse abuzuri în serviciu, în crearea unei legislații aberante, a unor regulamente date după bunul plac, prin suspiciuni neîntemeiate care au dus la blocarea fondurilor europene, credeți că la un moment dat se vor afla în vizorul Justiției?, l-a întrebat, miercuri, analistul politic Bogdan Chirieac pe ministrul Robert Cazanciuc, la interviurile DC News.

"Justiția a mers și înainte de 89. După foarte mulți ani, au fost judecați cei au comis crime împotriva umanității în perioada comunistă. Este foarte bine că a fost o sesizare din partea presei. Oricine poate sesiza că undeva, ceva nu este în regulă și trebuie clarificat. (...)

Dacă vor fi trași la răspundere cei care au blocat diverse proiecte europene? Cu siguranță se va întâmpla acest lucru cu cei care au blocat cu rea credință fondurile europene. Nu trebuie să vedem în orice formă de blocaj o rea credință și intenție de a frauda cu orice preț fondurile europene. Să nu uităm că este primul exercițiu important pe care România îl are în a utiliza fonduri europene de o asemenea anvergură. Dacă ne uităm la statele mai vechi din Uniunea Europeană,  o să constatăm poate că în primul exercițiu bugetar au avut, de asemenea, dificultăți. Trebuie să învățăm din această lecție, și din perspectiva cauzelor penale, și din perspectiva modului în care fondurile europene  au fost gestionate, pentru a vedea pentru exercițiul viitor dacă procedurile sunt cele de care o țară are nevoie pentru a utiliza conform scopului acești bani", a declarat, ministrul Cazanciuc.

[citeste si]

Întrebat, ulterior, cine va sesiza, dacă blocarea fondurilor europene s-a făcut cu rea credință sau cu incompetență, ministrul Justiției a precizat: "În primul rând, acest lucru ar trebui să-l facă Ministerul Fondurilor Europene. Noi am discutat deja de a face o analiză a cauzelor penale cu fonduri europene, să înțelegem dacă este doar intenția unora de a frauda fonduri europene sau sunt și alte cauze care au favorizat la un moment dat deturnarea de fonduri, la nivel de lege, o lege scrisă greșit, o lege interpretabilă...", a adăugat ministrul Robert Cazanciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel