Robert Cazanciuc anunță când va fi inaugurat Tribunalul Comercial în București

Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției în Guvernul Victor Ponta, a anunțat că, de la 1 octombrie 2016, Capitala va avea un Tribunal Comercial, un loc specializat unde se vor judeca litigiile comerciale.

"Din fericire, în sfârșit, după șase încercări, la 1 octombrie o să avem un Tribunal Comercial în București, cu proceduri mai simple. În primele luni ale mandatului, am spus foarte clar că va fi o prioritate înființarea unui Tribunal Comercial în București. Am acordat în primele luni, cu sprijinul Guvernului, și banii și oamenii de care Tribunalul București avea nevoie. Din păcate, au fost șase licitații în 2 ani de zile pentru a găsi un sediu. S-a găsit un sediu, s-a semnat un contract și de la 1 octombrie acest Tribunal Comercial va funcționa", a declarat Robert Cazanciuc, la DC News Live.

Citește și: Cine ar trebui să negocieze soarta românilor din Marea Britanie

Totodată, fostul ministru a explicat și ce alte regrete are privind mandatul său la Ministerul Justiției.

"Sunt chestiuni care la prima vedere sunt mici, dar au legătură cu viața reală. Faptul că nu am reușit să pun pe un drum mult mai apăsat proiectul Cartierului de Justiție din București, care rezolvă o problemă foarte mare de infrastructură pentru o treime din sistemul judiciar din România, faptul că nu am reușit să setăm în timp util un Tribunal Comercial în România.

Ce ar fi de făcut pe viitor? Cred că trebuie investit destul de mult în pregătirea judecătorilor și a procurorilor în adecvarea resursei umane pentru această sarcină pe care o primești la un moment dat în organizarea statului. Dacă noi o să continuăm să selectăm judecătorii și procurorii pentru că au un salariu bun și pentru că au o carieră predictibilă, o să greșim pe termen lung. Trebuie să încercăm să găsim aici oamenii care au și o oarecare vocație pentru această profesie. Dacă mă întrebați de neîmpliniri probabil aici ar fi trebuit, împreună cu CSM, să lucrăm mai mult pe condițiile de admitere la școala de magistratură și pe cariera ulterioară a judecătorilor și procurorilor în așa fel încât cei care care au cu adevărat o vocație să fie promovați", a precizat Robert Cazanciuc, întrebat care e cea mai mare neîmplinire în mandatul de ministru al Justiției.

[citeste si]

Declarațiile fostului ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, de la minutul 44:38

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel