Robert Cazanciuc, mesajul zilei: Membrii Parlamentului au suficiente motive să fie mândri!

Senatorul Robert Cazanciuc a transmis un mesaj despre activitatea parlamentară din România.

"Aniversăm astăzi 30 de ani de la prima ședință a Parlamentului de după 1989. La 9 iunie 1990, tradiția parlamentară, întreruptă de comunism, a fost reluată, iar alegerile libere și corecte au redevenit un imperativ al democrației în România.

Membrii Parlamentului, actuali și din legislaturile precedente, au suficiente motive să fie mândri că au răspuns rapid nevoilor societății, au oferit speranță românilor și au contribuit, astfel, la promovarea democrației parlamentare", a scris senatorul Robert Cazanciuc pe Facebook.

Cazanciuc: "Esența democrației românești stă în dezbaterea parlamentară"

"După 30 de ani, putem afirma că esența democrației românești stă în dezbaterea parlamentară. Chiar și în momentele mai dificile când scena politică și socială a fost nesigură, Parlamentul, în urma dezbaterilor, discuțiilor și reflecțiilor tuturor parlamentarilor a legiferat în interesul cetățenilor și a căutat întotdeauna să readucă în prim plan principiile democratice.

Dacă astăzi avem o economie de piață funcțională, instituții democratice, solide și stabile, dacă cetățenii circulă liber, dacă suntem membri NATO și UE cu drepturi depline și am exercitat cu succes prima Președinție Română la Consiliul Uniunii Europene, acestea sunt rezultatul proceselor de transformare radicală a societății noastre începute acum 30 de ani și susținute, în primul rând, de Parlamentul României.

Toate acestea ne fac să înțelegem și să reflectăm mai bine la rolul acestei instituții în democrație și ne determină, în același timp, pe noi, senatorii, să ne achităm în continuare, cu responsabilitate, de datoria pe care o avem față de cetățenii români", subliniază senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel