Risc mare de avalanşă la Bâlea Lac. Stratul de zăpadă de până la 3-4 metri

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Există un risc mare de producere de avalanşe la Bâlea Lac. Salvamontiștii au transmis o avertizare.

Salvamontiştii avertizează că este risc mare de producere de avalanşe la Bâlea Lac, la peste 1.800 de metri în Munţii Făgăraş, unde stratul de zăpadă măsoară între doi şi patru metri, informează un comunicat de presă remis Agerpres.

"Stratul de zăpadă la Bâlea Lac are, în locurile adăpostite, depozite de până la 3-4 metri, astfel că a fost stabilit riscul de avalanşă la gradul 4 (risc mare) la altitudini de peste 1.800 metri şi 3 (risc însemnat) sub această altitudine, pe o scală 1-5. (...) Din cauza vremii calde exista riscul declanşării spontane de avalanşe, în special la orele prânzului pe versanţii însoriţi şi suficient de înclinaţi. La peste 1.800 metri se menţin plăcile de vânt pe versanţii nordici, estici şi sudici, plăci local consistente şi cu coeziune slabă cu straturile subiacente", se arată în comunicatul Salvamont Sibiu.

"Traseele montane din masivul Făgăraş sunt închise"

Potrivit sursei citate, traseele montane din Munţii Făgăraş sunt închise iarna, iar majoritatea marcajelor nu mai sunt vizibile.

"Dorim să vă reamintim că traseele montane din masivul Făgăraş sunt închise iarna, potecile nu mai sunt vizibile, la fel ca şi marea majoritate a marcajelor. (...) Sfatul nostru este să fiţi echipaţi corespunzător pentru tipul de traseu pe care doriţi să il efectuaţi, iar celor care doresc să practice sporturi de iarnă în zona munţilor Făgăraş le recomandăm să fie echipaţi cu dispozitiv de căutare în avalanşă, sondă, lopată şi ideal rucsac cu ABS. De asemenea, să ceară informaţii de la echipele Salvamont aflate în zonă", recomandă cei de la Salvamont Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel