Richter, activitate suspendată în România

Producătorul ungar de medicamente Richter a anunţat joi că activitatea subsidiarei sale din România, Pharmafarm SA, a fost suspendată pentru încălcarea reglementărilor în materie de distribuţie, decizie care duce la diminuarea cu aproximativ 20 de milioane de euro a veniturilor sale lunare şi la scăderea cotaţiei acţiunilor, informează Reuters. 

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) din România a suspendat, începând de joi, funcţionarea filialei companiei maghiare Richter, Pharmafarm SA. Măsura a fost dispusă din cauza încălcării reglementărilor privind bunele practici de distribuţie en-gros. 

"Suspendarea este aşteptată să fie revocată, după ce ANMDM va aproba măsurile corective şi de prevenţie propuse de companie. Pharmafarm este hotărâtă să colaboreze cu ANMDM pentru elaborarea unui pachet de măsuri care să respecte cerinţele Autorităţii", a informat Richter, într-un comunicat de presă. 

O nouă lovitură 

Suspendarea Pharmafarm este o nouă lovitură pentru Richter, după ce autorităţile europene de reglementare au impus restricţii pentru medicamentul său Esmya. Acţiunile Richter au înregistrat joi o scădere de până la 3,4% la Bursa de Valori de la Budapesta. 

Purtătorul de cuvânt de la Richter, Zsuzsa Beke, a subliniat că suspendarea pune în pericol locurile de muncă ale celor 500 de angajaţi ai Pharmafarm, precum şi accesul la medicamentele oncologice şi HIV furnizate de Richter pe piaţa din România. Zsuzsa Beke a adăugat că vor fi necesare noi analize pentru a decide cum anume vor fi repornite operaţiunile la subsidiara din România. 

Pharmafarm controlează aproximativ 6% din piaţa medicamentelor din România. Veniturile realizate de grupul Richter în România au crescut cu 11,9% în primul trimestru al acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel