În ultimele decenii, tehnologia a avut nenumărate descoperiri, upgrade-uri, iar oamenii au creat maşinării şi roboţi pe care să-i controleze pentru scopurile lor, dar acum, lucrurile devin ciudat de interesante. Datorită unei echipe de cercetare de la Institutul Francez Montpellier, Laboratorul de Informatică, Robotică şi Microelectronică, roboţii viitorului ar putea să ne controleze ei pe noi.
Autor : Laura Răus
[caption id="attachment_130922" align="alignleft" width="300" caption="Roboti"][/caption]
Oricât de apocalipsă robotică ar suna, echipa de cercetare are în plan obiective mult mai pozitive. Tehnologia este dezvoltată în cadrul Proiectului Asistenţă (Project Assist), al cărui obiectiv este găsirea de soluţii pentru a ajuta persoanele cu dizabilităţi în viaţa de zi cu zi. În experimentul prezentat în clipul de mai sus, echipa a ataşat patru electrozi pe braţul a cinci subiecţi diferiţi.
Apoi, un robot umanoid, proiectat de Fujitsu, a preluat controlul braţului individului folosind stimului electrici. Rezultatul a arătat că robotul este capabil să-şi ducă la îndeplinire obiectivul de a mişca o minge din mâna umană printr-un coş ataşat de braţul robotului. Cu toate că unii ar putea pune la îndoială siguranţa acestor tehnici, liderul cercetătorilor, Bruno Vilhena Adorno explică .. “Te obişnuieşti.”
Presupunând că tehnologia este sigură de folosit pe termen lung, ar putea fi un punct de cumpănă pentru persoanele cu dizabilităţi. „...Bineînţeles, asta până când roboţii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu