Revoluţie tehnologică : Braţ uman controlat de robot - VIDEO

robot-moving-human-arm,5-3-316407-13
robot-moving-human-arm,5-3-316407-13

În ultimele decenii, tehnologia a avut nenumărate descoperiri, upgrade-uri, iar oamenii au creat maşinării şi roboţi pe care să-i controleze pentru scopurile lor, dar acum, lucrurile devin ciudat de interesante. Datorită unei echipe de cercetare de la Institutul Francez Montpellier,  Laboratorul de Informatică, Robotică şi Microelectronică, roboţii viitorului ar putea să ne controleze ei pe noi.

Autor : Laura Răus

[caption id="attachment_130922" align="alignleft" width="300" caption="Roboti"]Brat robotizat[/caption]

Oricât de apocalipsă robotică ar suna, echipa de cercetare are în plan obiective mult mai pozitive. Tehnologia este dezvoltată în cadrul Proiectului Asistenţă (Project Assist), al cărui obiectiv este găsirea de soluţii pentru a ajuta persoanele cu dizabilităţi în viaţa de zi cu zi. În experimentul prezentat în clipul de mai sus, echipa a ataşat patru electrozi pe braţul a cinci subiecţi diferiţi.

Apoi, un robot umanoid, proiectat de Fujitsu, a preluat controlul braţului individului folosind stimului electrici. Rezultatul a arătat că robotul este capabil să-şi ducă la îndeplinire obiectivul de a mişca o minge din mâna umană printr-un coş ataşat de braţul robotului. Cu toate că unii ar putea pune la îndoială siguranţa acestor tehnici, liderul cercetătorilor, Bruno Vilhena Adorno explică .. “Te obişnuieşti.”

Presupunând că tehnologia este sigură de folosit pe termen lung, ar putea fi un punct de cumpănă pentru persoanele cu dizabilităţi. „...Bineînţeles, asta până când roboţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel