Restituirea taxei auto se va face eșalonat, în cinci ani

Taxa auto încasată ilegal de la proprietarii de autovehicule va fi restituită în rate, pe durata a cinci ani. Statul a recurs la această procedură deoarece s-a constatat  că mai tot ce intră ca timbru de mediu iese din buget ca despăgubiri, peste o jumătate de miliard de lei într-un singur an.

Timbrul de mediu a adus încasări de 53 de milioane de lei, în prima lună din an. Iar despăgubirile au ajuns, într-o singură lună, la 35 de milioane de lei.

Dacă vreți să vă recuperați banii plătiți pe taxa auto, va trebui să dați statul în judecată, însă procesele pot dura chiar și un an de zile. Atenție însă, nu vă veți recupera toți banii odată, ci în rate, scrie Digi 24.

Guvernul a hotărât că despăgubirile vor fi plătite eşalonat, în rate de 20% timp de cinci ani. Primesc banii doar cei care au câştigat în instanţă taxa auto plătită până acum.

În total, sute de mii de români au dat statul în judecată, iar până acum Curtea Europeană de Justiţie a declarat ilegale toate formele taxei auto introduse până în 2013. Dacă se va întâmpla la fel şi cu timbrul de mediu, autorităţile l-ar putea înlocui cu un impozit auto anual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel