Renault va produce în România primele motoare cu trei cilindri din istoria mărcii

Renault va începe să producă în România primele propulsoare cu trei cilindri din istoria marcii, reiese din declarații ale oficialilor Grupului Renault România.

Motoarele vor fi pe benzină, supraalimentate, și vor înlocui actualele propulsoare pe benzină de 1,6 litri MPI (85 Cai Putere) și 1,6 litri 16 valve (105 Cai Putere), care au codurile K7M, respectiv K4M, au declarat pentru 0-100.ro surse din cadrul Renault Technologie Roumanie.

Noile motoare pe care Uzina Mecanică Dacia le va produce la Mioveni, tip H4, vor fi livrate uzinelor din Alianța Renault-Nissan și se vor regăsi pe mașini comercializate în întreaga lume, spun oficialii Dacia și Renault.

Concret, este vorba despre o nouă generație de motoare turbo pe benzină, cu capacități cilindrice între 0,9 litri și 1,2 litri. Aceste noi propulsoare vor fi lansate în 2012 și vor avea puteri cuprinse între 90 și 115 Cai Putere, potrivit unor anunțuri mai vechi ale Renault. Denumirile comerciale ar putea fi TCe 90 și TCe 115, așa cum în prezent există TCe 130 (motor turbo pe benzina de 1,4 litri și 130 Cai Putere).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel