EXCLUSIV  Renate Weber: MĂ TEM! Împotriva unei asemenea idei chiar trebuie să ne unim!

Renate Weber: Mi-au înroșit telefonul, cei mai mulți de la PNL
Renate Weber: Mi-au înroșit telefonul, cei mai mulți de la PNL

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit, EXCLUSIV la DC NEWS, despre suferința culturii din pandemie și despre cine sunt adevărații pierzători.

„Toată literatura, așa cum a fost ea creată, toate operele de artă fac parte totuși din identitatea noastră ca oameni ai acestei planete, oameni care fac parte dintr-un popor, locuitori ai unei regiuni. Din momentul în care noi nu mai acceptăm lucrurile acelea, cumva pierdem din propria noastră identitate.

Să știți că acesta este lucrul de care eu personal mă tem cel mai mult de efectele acestei pandemii, când văd ce se întâmplă cu cultura”, a transmis Renate Weber, la DC NEWS.

Nu orice merge atacat la CCR

„N-ați atacat închiderea teatrelor”, a remarcat jurnalistul Val Vâlcu, primind răspunsul: „Iertați-mă, dar nu toate pot fi atacate pentru că nu orice merge la Curtea Constituțională și avem și noi competențele noastre și limitele noastre”.

Îngrijorarea pentru identitatea noastră

„Eu, din perspectiva aceasta, sunt îngrijorată. Nu e vorba doar de teatrele din România, că s-au închis peste tot. Cumva, identitatea noastră va avea de suferit. Mai avem cărțile la îndemână acum, mai avem niște producții cinematografice, sigur, online putem să ne bucurăm. Dar una este să participăm împreună într-o sală de spectacole, într-o sală de expoziție, la o lansare de carte, și alta este să facem izolat fiecare acasă. Seamănă a film SF”, a adăugat Avocatul Poporului.

„În felul acesta ne transformăm toți în niște roboței, fără identitate, fără nimic. Ori, împotriva unei asemenea idei chiar trebuie să ne unim. Mie mi se pare că dincolo de a avea aspectele economice, oamenii din zona culturii cred că au avut cel mai mult și au în continuare cel mai mult de suferit. Noi suntem, însă, beneficiarii și nu ne dăm seama cât de mult vom pierde”, a încheiat Renate Weber.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel