Renate Weber, atac la Macron: Nu va mai fi Uniune. E într-o zonă primejdioasă

[] []

23 iun 2017 / 13:50
Salveaza PDF Comentarii

Europarlamentarul Renate Weber a criticat politica președintelui Franței, Emmanuel Macron. Aceasta consideră că ”retorica populistă” a lui Macron este ”primejdioasă”, criticând dur politica ”cercurilor concentrice”.

”Mi se pare că este evident că se apasă o pedală de accelerație în ideea creării acestor cercuri concentrice. Se scot muncitorii detașați de pe piața vestică, foarte mulți din zona euro. Apoi se fac reguli doar pentru cei din zona euro la care ceilalți să nu participe. Se spune că ar putea să vină cândva, dar în realitatea știm bine că asta s-ar putea să fie niciodată.

Se conturează din păcate nu o Europă cu mai multe viteze. Aceasta e doar o vorbă. La aceste viteze mai poți să schimbi de acasă câte ceva, dar dacă facem cercuri concentrice cu reguli diferite și la care decizia și elaborarea de legislație este doar în această zonă, atunci într-adevăr nu va mai fi o Uniune”, precizează Renate Weber la Radio România Actualități.

Emmanuel Macron a vorbit de o dublă trădare a celor care decid să abandoneze principiile europene, întorc spatele Europei și au o atitudine cinică față de Uniunea care le dă bani fără să respecte valorile acesteia. Renate Weber consideră că acesta poate fi contrazis, dar și că Macron a intrat într-o ”retorică populistă”.

”O să-i spun că deputații francezi din PE, niciodată nu au dorit să ia nicio măsură, nici măcar să arate cu degetul către Viktor Orban, primul care a trădat aceste valori europene. 

Domnul Macron intră deja din punctul meu de vedere într-o retorică populistă și acestea sunt primejdioase”, a declarat Renate Weber.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26