Remaniere guvernamentală PSD. Cazanciuc: Încrederea e acordată programului

Senatorul social-democrat Robert Cazanciuc a declarat, referitor la posibila remaniere guvernamentală, că nu este vorba despre premierul Sorin Grindeanu sau de alte persoane, ci de "modul în care un program de guvernare este implementat sau nu, fie că e vorba de comunicare sau de înţelegerea greşită a unor lucruri".

 "Aici nu e vorba despre premierul Grindeanu sau despre alte persoane, ci e vorba despre modul în care un program de guvernare este implementat sau nu. Încrederea nu se acordă Guvernului Grindeanu, încrederea s-a acordat unui program de guvernare. E firesc să fie o evaluare pe şase luni de zile a implementării programului de guvernare, cred că este o obligaţie, cred că partidul are încrederea populaţiei pentru a implementa acest program de guvernare şi ar fi păcat să treacă foarte mult timp să vedem că puteam să facem lucruri şi nu le-am făcut din diverse motive. Că e vorba de comunicare, că e vorba de înţelegerea greşită a unor lucruri, nu merge programul de guvernare, aşa cum ne-am angajat în faţa populaţiei", a precizat Cazanciuc, preşedinte al Comisiei juridice din Senat. 

Cât priveşte posibilele deficienţe care ar putea fi reproşate actualului Guvern, el a spus că acest lucru va fi lămurit numai după ce evaluarea va fi gata. "Dacă sunt deficienţe majore sau nu o să vedem când această evaluare va fi gata. Comunicarea nu funcţionează cum trebuie şi asta pot spune şi din experienţa directă", a susţinut Cazanciuc. 

Evaluarea lui Tudorel Toader

Întrebat dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi-a îndeplinit obiectivele asumate şi ce notă i-ar da acestuia, Robert Cazanciuc a spus că a făcut propria evaluare dar nu ar vrea să dea o notă. 

"Eu am făcut propria evaluare cu privire la implementare, s-au întâmplat lucruri, poate nu s-au întâmplat, nu aş vrea să-i dau o notă, o să vedeţi evaluarea în ansamblu. Sunt lucruri care trebuie proiectate în sistem, sunt lucruri de infrastructură care nu sunt încă soluţionate şi nici măcar demarate, din păcate. Sunt mai multe lucruri de făcut în continuare, dar lucruri de făcut înseamnă şi oportunităţi pentru cei care vor să facă", a afirmat senatorul social-democrat. 

Referitor la existenţa unor posibile probleme în Justiţie, el a spus că este vorba despre probleme care nu sunt într-un calendar, care să arate o "finalitate într-un termen apropiat". "Nu e vorba de probleme, e vorba de probleme care nu sunt într-un calendar, care să arate o finalitate într-un termen apropiat. Dacă vreţi şi un exemplu concret, care din nou pare banal dar afectează capitolul Justiţie, şi anume la infrastructura din Bucureşti discutăm de un proiect - "Cartierul de Justiţie" - de câţiva ani de zile, din păcate, am fost supăraţi în 2016 că nu s-a întâmplat nimic, nu s-a întâmplat deocamdată nici în 2017 mare lucru", a arătat Robert Cazanciuc. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel