Regatul Unit a trimis un mediator în Iran pentru a obţine eliberarea unui petrolier sechestrat

Regatul Unit a trimis un mediator în Iran pentru a discuta eliberarea petrolierului Stena Impero, sub pavilion britanic, arestat săptămâna trecută de autorităţile de la Teheran, a anunţat miercuri şeful cancelariei liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, potrivit site-ului semioficial de ştiri Tasnim, preluat de Reuters.

Mohammad Mohammadi-Golpayegani nu a dat detalii despre vizita mediatorului britanic, în schimb a făcut o remarcă ironică despre implicarea Regatului Unit în problemele iraniene, în perioada colonială. "O ţară care la un moment dat numea miniştri şi jurişti în Iran a ajuns în situaţia de a trimite un mediator şi de a pleda pentru eliberarea navei sale", citează Tasnim.

Tensiunile între Londra şi Teheran au crescut după confiscarea navei britanice, despre care iranienii susţin că s-a ciocnit de un vas de pescuit.

Gărzile Revoluţionare iraniene au sechestrat petrolierul Stena Impero vinerea trecută, la câteva ore după ce Curtea Supremă din Gibraltar a decis să prelungească cu 30 de zile imobilizarea petrolierului iranian Grace 1. Acesta a fost arestat în 4 iulie în Gibraltar, teritoriu britanic, în urma unor suspiciuni că transportă ţiţei spre Siria, încălcând sancţiunile Uniunii Europene împotriva regimului de la Damasc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel