Refugiați din zonele de conflict, prinși la granița cu Serbia

Un grup de 13 cetăţeni din Irak, Iran, Afganistan şi Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, au fost depistaţi, la frontiera cu Serbia, de poliţiştii de frontieră din Oraviţa. 

Poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, în urma acţiunii au depistat, pe raza localităţii de frontieră Grădinari, 13 cetăţeni străini care s-au deplasat de la frontiera cu Serbia spre interiorul ţării şi urmau a se urca într-un microbuz înmatriculat în Suedia, condus de un cetăţean român.

Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cinci cetăţeni din Iran, şase din Irak, unul din Afganistan şi unul din Pakistan. Dintre aceştia, patru sunt femei şi nouă sunt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. La cercetări, persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţeanul pakistanez şi cel afgan i-au călăuzit pe ceilalţi unsprezece cetăţeni străini pentru a trece ilegal frontiera din Serbia, urmând a fi preluaţi de şoferul român.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, faţă de cei unsprezece, şi de trafic de migranţi pentru cele trei călăuze. Urmează să fie anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie, se precizează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel