REDUCERE TVA, alimente. Dan Voiculescu: Măsură vitală pentru combaterea economiei subterane

Dan Voiculescu spune că reducerea TVA la alimente s-a făcut ca urmare a solicitării sale. În plus, el ar fi avut corespondenţe pe teme economice cu "înalţi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti".

Pe blogul său, Dan Voiculescu cere reducerea TVA la toate alimentele.

"Salut initiațiva Guvernului de a reduce cota TVA la 9% la o parte dintre alimentele de bază (carne, legume, pește și fructe).

În același timp, mulțumesc public pentru un răspuns eficient și prompt la ultima scrisoare adresată nu cu mult timp în urmă. Am transmis atunci Premierului (și altor instituții interesate) concluziile corespondenței purtate recent cu înalți reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București pe tema taxei pe valoarea adaugată la produsele alimentare (în majoritatea statelor europene TVA-ul la alimente este redus).

Ani de zile politicienilor români le-a lipsit curajul de a face pași simpli precum acesta, cu beneficii generale.

Mai bine mai târziu, decât niciodată, însă este esențial să se renunțe la jumătăți de măsura care nu rezolvă nimic. Acesta a fost mesajul pe care i l-am transmis astăzi Ministrului Darius Vâlcov.

În același timp, nu trebuie să uităm că economia subterană reprezintă și în prezent o pătrime din activitatea economică.

Susțin public, în continuare, că reducerea TVA la toate alimentele de bază rămâne o măsură vitală pentru combaterea economiei subterane și îmi exprim încrederea că nicio instituție a statului nu își dorește să protejeze evaziunea și să încurajeze sărăcia. Prețul alimentelor de bază trebuie să fie accesibil tuturor românilor, fie ei pensionari, bugetari sau asistați social", a scris Dan Voiculescu pe blog.

VEZI ȘI: Oana Stănciulescu: Discuția pe care am avut-o întrece ORICE MI-AM IMAGINAT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel