Recuperare ore pierdute. Sistemul hibrid, eliminat. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunță OUG

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Ministerul pregătește o ordonanță de urgență care să prevadă recuperarea orelor pierdute de elevi în timpul cursurilor online.  

„În acelaşi timp, aş adăuga şi faptul că sunt foarte neuniforme, diferă foarte mult de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta şi mai cu seamă, de la un elev la altul, în funcţie de acea componentă de circumstanţă, de accesul la echipamente şi de accesul la internet, pentru că avem şi pierderile structurale, generate de predarea online în sine în raport cu predarea clasică. Predarea online, pe care noi am făcut-o şi acolo unde putea fi adaptată – şi există zone în care va trebui să continuăm – şi acolo unde era mai puţin adecvată şi acolo unde nu era deloc adecvată. Am fost obligaţi să apelăm la predarea online peste tot”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Astfel, potrivit ordinului, elevii ar urma să recupereze cinci ore pe săptămână.

„Am estimat un număr mediu de ore de pregătire remedială de cinci ore pe săptămână pentru aceia care au nevoie, pentru care cadrele didactice vor decide că pierderile se pot compensa prin cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni, pentru că atât durează programul pe care dorim să-l iniţiem prin Ordonanţă de Urgenţă. 16 săptămâni începând din februarie pentru cei care revin la şcoală şi – o nuanţă importantă – ce ai pierdut din cauza predării online nu are rost să încerci să recuperezi tot prin predare online, e nevoie de prezenţă fizică”, a mai spus ministrul Educației.

Profesorii vor fi recompensați pentru participarea la acest program de recuperare.

De asemenea, ministrul a spus că, potrivit unei estimări de acum câteva zile, 1,4 milioane din cei 2,9 milioane de elevi ar urma să se întoarcă fizic la școală din 8 februarie, dar susține că datele se pot modifica.

Sorin Cîmpeanu a anunțat și eliminarea sistemului hibrid, în care profesorul preda concomitent elevilor aflați în clasă și celor care participau la ore în sistem online.

„Se elimină sistemul hibrid”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, notează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel