Record: Consumul de gaze a ajuns la 71,5 milioane metri cubi/zi

Pe fondul temperaturilor scăzute din ultima perioadă, consumul de gaze la nivel național  a ajuns, marți, la un nivel istoric de de 71,5 milioane metri cubi/zi, ceea ce înseamnă că producţia internă de gaze şi livrarea din depozitele subterane se derulează la limitele tehnice maxime admise, potrivit Ministerului Economiei.

"Consumul de gaze naturale înregistrat marţi la nivel naţional a atins maximul ultimei perioade de temperaturi scăzute, cifrându-se la 71,5 milioane metri cubi. (...) Producţia internă şi extracţia din depozite sunt la valorile maxime permise din punct de vedere tehnic, astfel încât completarea consumului se face din import", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Din cele 71,5 milioane metri cubi de gaze , consumate ieri, 23 milioane metri cubi de gaze au fost asigurate din producţia internă, iar din depozite au fost extrase 31 milioane metri cubi, ceea ce înseamnă că de la intern s-au asigurat 54 de milioane de metri cubi. Concomitent, gazele importate au atins nivelul de 17,5 milioane metri cubi.

Potrivit Ministerului Economiei, toţi consumatorii au fost alimentaţi corespunzător, iar pentru următoarele zile sunt asigurate sursele necesare de gaze naturale, iar deocamdată nu se impune declanșarea situației de urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel