Reacția NATO la armistițiul propus de Rusia: Putin poate opri războiul astăzi

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Alianța Nord-Atlantică spune că președintele Putin poate „opri astăzi“ războiul prin retragerea forțelor ruse din Ucraina.

Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice, a emis un comunicat în care s-a referit la răspunsul lui Volodimir Zelenski la cererea Rusiei de închiere a unui armistițiu pe perioada Crăciunului pe stil vechi. Președintele ucrainei a spus că, prin acest acord, Kremlinul încearcă să folosească sărbătoarea Crăciunului „ca acoperire“ pentru a opri avansul ucrainenilor în Donbas și pentru a avea timp să aducă echipaente și provizii în zona de poziții, conform Agerpres.

„Preşedintele Zelenski a clarificat poziţia Ucrainei cu privire la această aşa-zisă încetare a focului. Acest război a fost declanşat de Rusia, iar preşedintele Putin îl poate opri astăzi, retrăgându-şi trupele din Ucraina. În schimb, am văzut cum forţele ruse lansează de mai multe luni atacuri cu rachete şi drone asupra oraşelor şi infrastructurii civile“, a spus Oana Lungescu.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că Rusia a bombardat Ucraina și în timpul Crăciunului pe stil nou și de Revelion, iar decizia de încetare a focului de acum s-a luat în urma cererii patriarhului Kiril.

„NATO va continua să sprijine Ucraina pentru a-şi proteja dreptul la autoapărare, consacrat în Carta Naţiunilor Unite“, a mai adăugat purtătoarea de cuvânt a NATO.

Reamintim că ieri, după o sugestie a patriarhului Kiril al Rusiei, președintele Federației Ruse i-a cerut lui Serghei Șoigu o încetare a focului pe perioada Crăciunului pe stil vechi între 6 ianuarie ora 12:00 și 7 ianuarie ora 23:59. Armistițiul a fost refuzat de Ucraina (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Medvedev, mesaj dur, după refuzul armistițiului de către Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel