Reacția lui Lavrov, după ce Rusia a fost declarată "o amenințare directă la adresa securității", la summitul NATO

Reacția lui Lavrov după ce Rusia a fost declarată "o amenințare directă la adresa securității", la summitul NATO / Foto: Kremlin.ru
Reacția lui Lavrov după ce Rusia a fost declarată "o amenințare directă la adresa securității", la summitul NATO / Foto: Kremlin.ru

Vezi în articol cum a reacționat Serghei Lavrov după ce Rusia a fost numită o ''ameninţare directă'' la adresa securităţii ţărilor NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis în a doua zi a summitului de la Madrid că Alianța va afirma clar că Rusia reprezintă o amenințare directă la adresa țărilor care fac parte din alianță, potrivit The Guardian.

El le-a spus reporterilor din Madrid: "Vom afirma clar că Rusia reprezintă o amenințare directă la adresa securității noastre".  În plus, Stoltenberg a spus că întâlnirea de la Madrid va fi "istorică și transformatoare" pentru alianță a evidențiat și China, spunând: "China nu este un adversar. Dar, desigur, trebuie să ținem cont de consecințele asupra securității noastre atunci când vedem că China investește masiv în noi capabilități militare moderne, rachete cu rază lungă de acțiune sau arme nucleare și, de asemenea, încearcă să controleze infrastructura critică, de exemplu, 5G."

Reacția lui Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că planurile NATO de a declara Rusia drept "o amenințare directă" în cadrul acestui summit nu sunt nimic nou, țara fiind de mult timp declarată inamică a Alianței în diferite formulări, scrie Interfax.

"În ceea ce privește planurile care se pregătesc, pentru ca summitul NATO să ne declare o amenințare, să declare China o provocare sistemică - ei bine, le plac aceste cuvinte, dar asta nu schimbă esența. Cu mult timp în urmă, înainte de orice convocare a NATO, Rusia a fost declarată inamic, folosindu-se aceiași termeni sau alte expresii, dar Rusia a fost declarată inamic.", a spus Lavrov la o conferință de presă la Așgabat, comentând, în special, planurile NATO de a declara Rusia o amenințare.

Lavrov, amenințări la adresa Occidentului

Lavrov a mai spus că pentru Moscova "acest lucru nu este surprinzător" și "nu va aduce nimic nou în politica practică a Statelor Unite și a sateliților săi".

"Aceasta este creșterea anunțată a forțelor armate de pe flancul estic al NATO, după părerea mea, până la 200.000 de soldați sau mai mult, asta a fost planificat, indiferent de ce ar fi scris în documentele care urmează să fie adoptate la Madrid. Acest lucru s-a anunțat cu mult timp în urmă. Aceasta este o continuare a acelor planuri inacceptabile care încalcă toate promisiunile anterioare, de a extinde NATO pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice, de a apropia infrastructura sa militară de granițele cu Rusia.", a mai spus Lavrov.

"Acest lucru nu ne surprinde. Și dacă cuvintele noastre, argumentele noastre sunt ignorate complet în mod arogant - și acum acesta este un fapt stabilit - atunci desigur că vom trage concluzii despre cum să continuăm să facem afaceri cu vecinii noștri occidentali de pe această planetă", a spus ministrul rus.

Summitul NATO are loc în perioada 28-30 iunie la Madrid. Noul concept strategic, adoptat la summitul NATO de la Madrid, enumeră China drept "provocare sistemică", iar Rusia drept "amenințare permanentă”, a informat Bloomberg.

NATO crește de la 40.000 la peste 300.000 numărul trupelor aflate în stare de alertă maximă

NATO va crește foarte mult numărul forțelor aflate în stare de alertă maximă ca urmare a războiului din Ucraina. Numărul trupelor va crește de la 40.000 la peste 300.000, potrivit Sky News.

NATO va crește semnificativ numărul de forțe aflate în stare de alertă maximă ca parte a celei mai mari modificări a strategiei de la Războiul Rece încoace. Secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg, a confirmat că aliații vor suplimenta numărul de trupe din țările NATO aflate în apropiere de Rusia.

Deciziile vor fi stabilite în cadrul unui summit istoric al alianței NATO, care va avea loc săptămâna aceasta la Madrid și care are ca principal punct pe ordinea de zi războiul din Ucraina. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel