NATO crește de la 40.000 la peste 300.000 numărul trupelor aflate în stare de alertă maximă

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Alianța Nord Atlantică va crește exponențial numărul forțelor aflate în stare de alertă maximă.

NATO va crește foarte mult numărul forțelor aflate în stare de alertă maximă ca urmare a războiului din Ucraina. Numărul trupelor va crește de la 40.000 la peste 300.000, potrivit Sky News.

NATO va crește semnificativ numărul de forțe aflate în stare de alertă maximă ca parte a celei mai mari modificări a strategiei de la Războiul Rece încoace.

Secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg, a confirmat că aliații vor suplimenta numărul de trupe din țările NATO aflate în apropiere de Rusia.

Deciziile vor fi stabilite în cadrul unui summit istoric al alianței NATO, care va avea loc săptămâna aceasta la Madrid și care are ca principal punct pe ordinea de zi războiul din Ucraina.

„Vom transforma forța de răspuns a NATO și vom crește numărul forțelor noastre de înaltă pregătire la mult peste 300.000", a declarat Stoltenberg.

În prezent, forța de răspuns a NATO conține 40.000 de militari, marinari și personal aerian, conform Mediafax.

Mike Pompeo îndeamnă la o „alianță globală pentru libertate” care să conteste agresiunea rusă și chineză: Împiedicăm reconstruirea imperiului sovietic

Fostul secretar de stat al SUA, Michael Pompeo, în timpul unui discurs online de joi (24 iunie), a îndemnat lumea să formeze o „alianță globală pentru libertate” pentru a contesta atât agresiunea rusă, cât și cea chineză, a raportat Vocea Americii (VOA).

Pompeo a spus că în Ucraina are loc un război pentru libertate și că sprijină țara să își păstreze suveranitatea și să nu fie „constrânsă de incursiunile sau influența teritorială a unei alte națiuni”. El a spus că este încrezător că Ucraina va trăi și că eroismul poporului său va fi amintit pentru totdeauna.

El a continuat spunând că, ajutând Ucraina, SUA își întăresc propria securitate și previne un conflict european mai mare, un război care va implica aproape sigur armata SUA, pentru că „avem un angajament profund față de tratatul NATO și articolul 5 din acesta”.

„Ajutând Ucraina, împiedicăm reconstituirea de către Rusia a imperiului sovietic, care ar dicta aprovizionarea mondială cu combustibili fosili”, a spus fostul secretar de stat. „Prin împuternicirea Ucrainei, demonstrăm Chinei costul invadării Taiwanului”.

Curajul ucrainenilor a dus la ezitarea Chinei în a invada Taiwanul

El a trecut apoi la subiectul agresiunii Chinei, spunând că curajul Ucrainei de a rezista Rusiei a dat Chinei o pauză în intenția sa de a cuceri Taiwanul.

„Fiecare președinte de la Truman a crezut că existența Taiwanului este crucială pentru apărarea Americii. Cred asta din toată inima”, a spus el. „Legea relațiilor cu Taiwanul din 1970 cere să menținem abilitățile defensive ale Taiwanului pentru a contracara un atac”.

El a adăugat că o capturare a Taiwanului va reduce grav influența americană în Indo-Pacific și că statutul de superputere al Americii va fi pus în pericol.

„Ar elimina un partener tehnologic și economic principal al Statelor Unite, principalul furnizor de semiconductori de ultimă generație pentru economia Statelor Unite”, a spus el

„Ar elimina, de asemenea, bariera strategică a unei erupții militare chineze, care ar amenința întregul spațiu Indo-Pacific, inclusiv Guam, Hawaii, Japonia și Australia” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel