Reacție din USR după decizia CCR

Decizia Curţii Constituţionale care stabileşte că nu există conflict juridic de natură constituţională între puterile statului în urma adoptării OUG privind modificarea Codurilor penale arată că sistemul juridic funcţionează, însă problema semnalată de societate nu este legată de acest conflict, ci de modul în care actualul Executiv guvernează, afirmă purtătorul de cuvânt al USR Dan Barna.

'Curtea Constituţională s-a exprimat şi este foarte bine, arată că sistemul juridic chiar funcţionează. Este un rezultat pe care CCR îl transmite nouă, societăţii, dar problema pe care societatea a transmis-o nu era legată atât de conflictul acesta, (...) ci faţă de modalitatea în care Guvernul Grindeanu înţelege să guverneze. Guvernarea aceasta noaptea, ca hoţii, după cum e mesajul din stradă, este un lucru pe care societatea nu îl mai acceptă', a susţinut, miercuri, deputatul USR, la Parlament, citează Agerpres.

Curtea Constituţională a României a stabilit miercuri, cu majoritate de voturi, că nu există conflict juridic de natură constituţională între puterile statului în urma adoptării OUG privind modificarea Codurilor penale. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat, la finalul şedinţei de miercuri, că s-a constatat că nu există conflict nici între autoritatea judecătorească şi Guvern şi nici între Parlament şi Guvern.

Citește și: CCR: nu există conflict juridic între puterile statului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel