Război Siria. Poziția Marii Britanii

siria
siria

Avansul regimului sirian în cartierele din estul orașului Alep în Siria nu este "o victorie pentru Assad sau Putin". Declarația îi aparține lui Boris Johnson, ministrul britanic al afacerilor externe.

"Sincer, consider că este o eroare să credem că ceea ce s-a petrecut la Alep sau în celelalte zone controlate de rebeli în Siria poate fi considerat o victorie pentru Assad sau Putin", a spus Johnson în emisiunea politică de la BBC, "The Andrew Marr Show".

Avansul regimului președintelui Bashar al-Assad pe acest principal front de război continuă, în pofida unor proteste ale statelor occidentale în legătură cu moartea a sute de civili și cu exodul altor zeci de mii.

Întrebat dacă acest avans ar putea însemna o victorie a regimului Assad, Johnson a răspuns: "Victorie? Însă ce va câștiga?".

"Este imposibil de imaginat că poporul sirian, că milioane de persoane se vor reconcilia cu un regim condus de Assad", a spus el.

"Există milioane de sirieni care nu ar accepta această chestiune, care vor continua să lupte, prin urmare cea mai bună soluție pentru președintele Putin și pentru marionetele pe care le susține este de a veni la masa negocierilor și de semna un acord pentru a îndepărta Siria de regimul lui Assad", a declarat Johnson, scrie Agerpres.

Lansată la 15 noiembrie, ofensiva asupra Alepului a permis puterii să preia controlul asupra a circa 60% din partea de est a orașului, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Preluarea controlului asupra tuturor cartierelor rebelilor le-ar asigura forțelor proguvernamentale cea mai importantă victorie de la începutul războiului în martie 2011.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel