Război Siria. Apel pentru înlăturarea lui Assad

Liderul echipei de negociatori ai opoziţiei siriene a insistat vineri asupra faptului că preşedintele Bashar al-Assad trebuie să se retragă de la putere ca o precondiţie pentru restaurarea păcii în Siria, informează dpa.

"Este imposibil ca această persoană care a distrus Siria, care este responsabilă de moartea multor sirieni, să rămână", a declarat Naser al-Hariri jurnaliştilor de la Moscova, înaintea unei întâlniri cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

Rusia, principalul susţinător militar al regimului sirian, şi-a mutat în ultimele luni atenţia asupra facilitării unei soluţii de pace pentru războiul civil sirian.

"Rusia este capabilă să faciliteze dialogul pentru a ajunge la o soluţie politică", a declarat Al-Hariri, citat de agenţia de presă TASS. El şi-a exprimat speranţa că întrevederea sa cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov va grăbi găsirea unei soluţii politice, potrivit agenţiei ruse de presă.

Rusia şi Turcia, susţinătoarea opoziţiei siriene, au încheiat luna trecută un acord crucial de pace, pentru a preveni o invazie a forţelor guvernamentale siriene asupra bastionului insurgenţilor Idlib, situat lângă frontiera turco-siriană.

Turcia va fi sâmbătă gazda unei reuniuni între reprezentanţi ai Rusiei, Franţei şi Germaniei, în timpul căreia vor fi discutate o serie de măsuri menite să soluţioneze conflictul din Siria şi să restaureze pacea în această ţară aflată încă în război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel