Război intern, problema Summitului din Sibiu. Vâlcu îi dă dreptate lui Iohannis: Gest normal

Klaus Iohannis în Piața Mare din Sibiu. FOTO - Facebook / Klaus Iohannis
Klaus Iohannis în Piața Mare din Sibiu. FOTO - Facebook / Klaus Iohannis

În 9 mai, are loc, la Sibiu, Summitul UE. 

”Nu puteai să blochezi un oraș precum Clujul, care are afaceri, birouri, centre. Sibiul e mai bine poziționat. Afacerile din Sibiu sunt pe o platformă industrială, nu sunt afectate de Summit. Sibiul are Centrul Vechi, unde se desfășoară Summit-ul, nu interferă cu activitatea economică industrială din Sibiu. Totodată, este orașul vechi, ai cu ce să te mândrești. E și un gest de curtoazie. Dacă nu era în România o societate divizată, ar fi fost un gest normal al lui Klaus Iohannis. În general, se evită capitalele și se aleg atmosfere cu încărcătură culturală și istorică, locații spectaculoase. Zona turistică e și frumoasă, și pitorească, iar zonele economice nu sunt afectate” a comentat jurnalistul Val Vâlcu.

El a subliniat că problema e ”războiul intern, fracturarea din societate, nu amplasarea evenimentului. Electoratul atacat permanent de Klaus Iohannis evident că reacționează și spune de ce la Sibiu și nu la Craiova sau la Iași.”

De asemenea, turiștii, ziariștii, pot participa la evenimentele culturale din Sibiu, care au fost traduse în engleză. Teatrul Naţional "Radu Stanca" (TNRS) din Sibiu prezintă în această săptămână cele mai bune producţii din ultimii ani, toate spectacolele fiind traduse în limba engleză, special pentru cei care vin în oraş să participe la Summitul Uniunii Europene care va avea loc joi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel