Război civil la câțiva kilometri de Europa

razboi civil
razboi civil

La est de Tripoli au izbucnit duminică lupte grele între facțiunile rivale, relatează martori citați de Reuters. "Îmi tremură pământul sub picioare. Zgomotul ciocnirilor este atât de puternic, încât cred că grupurile care se luptă folosesc artileria grea", a afirmat un localnic, care a cerut să nu îi fie dezvăluită identitatea.

În apropiere de orașul Garabulli, pe țărmul Mediteranei, la circa 50 de kilometri de capitală, o grupare înarmată care se opune guvernului de uniune națională (GNA) susținut de ONU s-a confruntat cu forțe aliate cu GNA. Acestea au închis drumul de coastă la Tajoura, o suburbie din estul capitalei, unde au ridicat obstacole din nisip.

Autoritățile locale au recomandat populației să evacueze zona.

Misiunea Organizației Națiunilor Unite în Libia a cerut ambelor părți să evite escaladarea conflictului.

Milițiile din Libia au devenit tot mai influente după răsturnarea de la putere a lui Muammar Gaddafi, în 2011. Forțele anti-GNA, care sunt de partea unui guvern autoproclamat, încearcă să se apropie de Tripoli, de unde au fost alungate la sfârșitul lunii mai. Principalul lor centru de sprijin este orașul Misrata din vestul țării, la circa 200 de kilometri la est de capitală.

GNA, instalat la Tripoli de anul trecut, a cooptat mai multe grupuri armate, dar nu a reușit să le integreze, iar securitatea capitalei este în continuare fragilă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel