Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Război al declarațiilor între foștii și actualii lideri PSD

Codrin Ștefănescu, trecut într-un plan secund în PSD după ce Liviu Dragnea a fost arestat, continuă atacurile la adresa liderului interimar al partidului. Liderul PSD nu i-a răspuns, dar acum o lună, la un alt atac al lui Codrin, Marcel Ciolacu a declarat că astfel de declarații fac jocul PNL și al lui Iohannis. 

”Dupā ce i-a tras covorul de sub picioare, cu maxim ajutor de specialitate, Ciolacu vrea sā o trimitā si la puscārie pe fosta lui sefā. Asta inseamnā sā fii absolvent de academie secretā! Si voi, unii dintre colegii mei, imi cereti sā sustin asa ceva? Glumiti”, a scris Ștefănescu pe Facebook în duminca Rusaliilor. Atacul vine după ce în presă au apărut speculații ”pe surse” potrivit cărora DNA ar fi cerut documente din campania electorală a PSD, pentru a verifica modul în care au fost încheiate contractele și cheltuite fondurile primite de la buget.

Marcel Ciolacu nu i-a răspuns lui Codrin Ștefănescu. În urmă cu o lună, la un alt atac al fostului secretar general PSD, Ciolacu a reacționat.

„Se vede din spaţiu că PSD a devenit o penibilā anexā a PNL şi a lui Iohannis”, a scris Codrin Ştefănescu, în 25 mai, pe Facebook. Ciolacu l-a contrat, arătând că tocmai aceste atacuri fac jocul adversarilor: „Lupta politică este atât în exterior, cât și în interior. În acest moment, eu sunt președinte interimar. Ce nu înțeleg anumiți colegi de-ai mei e că acesta este jocul pe care Iohannis și PNL și-l doresc. Nu poți să șubrezești un partid numai din atacuri externe, îți trebuie și un scenariu intern”, a afirmat Ciolacu.

Codrin Ștefănescu, care a intrat într-o dispută crâncenă cu Viorica Dăncilă după ce acesta l-a preferat pe Mihai Fifor în postul de secretar general, s-a împăcat cu fosta șefă a PSD, în septembrie, iar acum luptă alături de aceasta cu Marcel Ciolacu.

Datoriile din campanie, subiect de dispută

Fostul președinte al PSD l-a criticat pe actualul președinte interimar al partidului, Marcel Ciolacu, în 30 aprilie, reproșându-i același lucru: „s-a dovedit un președinte comod pentru liberali și un lider supus Palatului Cotroceni”. Însă, cu o zi înainte, Dăncilă folosea exact  cuvintele lui Klaus Iohannis, în atacul său la Marcel Ciolacu, pe care îl acuza că vinde țara (Iohannis se limita doar la Ardeal).

Se pare că tot acest  conflict ar pleca de la datoriile mari pe care fost conducere a PSD le-a lăsat în visteria partidului.

”PSD are probleme cu datoriile din campania prezidențială, consultantul politic Anton Pisaroglu solicitând plata facturilor de anul trecut. În prima ieșire publică după campania prezidențială, Anton Pisaroglu, consultantul politic al Vioricăi Dăncilă și al PSD în 2019, acuză actuala conducere a partidului că nu a plătit datoriile către firmele sale și că se poate ajunge în instanță”, scria presa anti-PSD, la sfârșitul lunii trecute.

În loc să achite datoriile fostei conduceri, Marcel Ciolacu anunță o schimbare de tactică, adică renunțarea la consultanții externi, care au reprezentat cea mai mare parte a cheltuielilor. "Am promis colegilor că nu o sa iau nicio decizie cu oameni din afara partidului. Asta a fost o mare greșeală  a doamnei Dăncilă, de multe ori a luat decizii care au afectat partidul sau linia partidului cu oameni din afara partidului. Acest lucru este nepermis. Deciziile trebuie luate in interiorul partidului", spunea Marcel Ciolacu, în 31 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel